Rasmus Lauritsen sänkte Häcken på Bravida Arena. Detta efter att Godswill Ekpolo blivit utvisad. Vi har en bra kemi i hela laget, säger Peking-målvakten Isak Pettersson till C More.

BK Häcken tog under söndagseftermiddagen emot IFK Norrköping i en speciell match för Kari Arkivuo och Paulinho, då båda lämnar klubben efter säsongen. Arkivuo kom till spel från start, medan Paulinho var avstängd och fick vara nöjd med att bli avtackad av Häcken-supportrarna inför och efter årets sista match på Bravida Arena. 

Just Arkivuo hotade också tidigt med en farlig löpning in i straffområdet, men utan att få utdelning för sitt inspel i straffområdet. I stället gick Norrköping lite senare framåt, där Sead Haksabanovic friställde Ian Smith, men fick se avslutet täckas undan. Strax före halvtid kom den dittills hetaste chansen, då Ahmed Yasin tog avslut mot mål, men Isak Pettersson räddade till 0-0 i halvtid. 

I andra halvan av matchen hettade det till desto mer.

Gustaf Nilsson hade i slutskedet ett avslut i ribban, medan Alexander Faltsetas därefter sköt tätt utanför mål. Sedan blev Godswill Ekpolo utvisad, då han slog iväg bollen från en motståndares händer vid ett inkast, vilket resulterade i backens andra gula kort den här kvällen.

– Det där är ju idiotiskt när du har en varning, säger C Mores expert Anders Andersson i sändningen. 

Norrköping tog vara på det numerära överläget och vann till slut med 1-0 efter nickmål av Rasmus Lauritsen i matchens slutskede. Peking befäste därmed femteplatsen i allsvenskan, medan Häcken är sexa i serietabellen. 

– Häcken är bra och vi var kanske inte superbra. De pressade oss på ett bra sätt och det kändes som att de hade tryck på oss hela matchen. Ändå stod vi upp, krigade i 90 minuter och vann till slut med 1-0, säger Peking-målvakten Isak Pettersson till C More. 

Källa: Fotbollskanalen