Att BK Häcken nämns som en potentiell svensk mästare är något som Jonathan Levi har svårt att ta på allvar. “Det är bara för att de är i final i cupen. För att de vinner mot oss med 3–2”, säger IFK-anfallaren.

Nyförvärvet från Rosenborg visade upp en högstanivå som kryddade IFK:s offensiv under 2020. 

Jonathan Levi har fortsatt att ge smakprov på de allra finaste delarna i sitt spel med ett par riktigt fina mål på försäsongen.

Förarbetet till Carl Björks 2–0-skalle mot AFC Eskilstuna var godis.

Nu är skåningen sugen på att börja spela om poäng – och ser ett annorlunda IFK Norrköping jämfört med lag som klev in till den försenade allsvenska premiären förra året.

– Det är lite annat. Jag ska vara helt ärlig – jag tycker vi hade bättre spelare individuellt förra året än vad vi har detta året men ändå tror jag mer på det här laget. Då trodde jag väldigt mycket på oss förra året. Vi var väldigt skickliga och det märkte man i början förra säsongen. Jag känner att Rikard fått ihop det väldigt, väldigt bra och kan vi spetsa det med individuella kvaliteter så tror jag att det kan bli bra, säger Levi.

Under den digitala upptaktsträffen i veckan tippade medias representanter hur allsvenskan kommer sluta. 

Malmö FF fick de flesta förhandstipsen, före Häcken, Djurgården och Hammarby.

IFK Norrköping förutspås komma först femma. 

Få förhandstips på “Peking”, skönt att simma med lite där bakom?

– Jag tycker bara det är löjligt med förhandstips om jag ska vara ärlig, säger Levi. 

En gissningslek?

– Ja, det är det. Man tippar att Häcken till och med ska vinna allsvenskan, det är bara för att de är i final i cupen. För att de vinner mot oss med 3–2. Helt plötsligt så är de bäst i allsvenskan. Intressant när det var en match som vi var väldigt, väldigt bra i. Det säger jag inte för att jag är blåögd, utan jag tycker att vi var det mycket, mycket bättre laget. Jag var inte med på planen då. Det är intressant. Låt dom snacka. Det är folk bra. Även jag kanske, säger 25-åringen med ett leende. 

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar