Värnamo reste till Norrköping för att jaga sina första tre poäng på bortaplan.
Men Norrköpings Jonathan Levi hade andra planer när han satte sitt frisparksmål.
Matchen slutade 2-0.

Under måndagen ställdes Värnamos tränare Kim Hellberg mot sitt gamla lag Norrköping i allsvenskans sjätte omgång.

Norrköping och IFK Värnamo hade inför matchen fem respektive sex poäng vilket placerade de på en tolfte respektive elfteplats i tabellen.

Första halvlek blev en mållös historia med ett jämnt bollinnehav mellan lagen. Anfallen drog åt båda hållen och lagen turades om att vara bollförande. Men målchanserna blev aldrig riktigt farliga för något av lagen. 

– IFK Norrköping har en bra period sista tio minuterna (av första halvlek) men annars är vi nöjda med det vi gör. Vi spelar precis den fotboll vi pratar om att vi vill spela, säger  Värnamos tränare Kim Hellberg till Discovery+ efter första halvleken.

Men i andra halvlek var det hemmalaget IFK Norrköping som tog ledningen med macthens första mål. Genom en välplacerad frispark med vänsterfoten satte Jonathan Levi 1-0 för Norrköping och sitt andra mål för säsongen.

Då blev det fart på Värnamo som kontrade direkt, men avslutet gick utanför. Trots att Värnamo inte var chanslösa så var det Norrköping som hade kontroll över andra halvlek.

Christoffer Nyman spräckte målnollan för säsongen när han nickade in 2-0 för sitt Norrköping.

Några minuter senare drog Jean Carlos de Brito på sig sitt tredje gula kort för säsongen vilket innebär att brassen missar Norrköpings nästa match mot Helsingborg.

Måndagens match blev Norrköpings första seger på hemmaplan medan Värnamo fortfarande väntar på att ta sina första tre poäng på bortaplan.

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen.se