Det blev inget lyft direkt i omstarten. Malmö var ett nummer för stort. ”Det kändes som att vi inte riktigt var nära”, sa Jonathan Levi om förlusten.

Han var snabbt iväg från Platinumcars Arena men summerade känslorna direkt inpå via telefon. Jonathan Levi var ärlig med vad han kände:

– Det kändes som att vi inte riktigt var nära idag. Malmö var tunga och duktiga. Jag snackade med vissa av dem efter matchen och de har knappt spelat så här bra under säsongen och då måste vi upp på vår maximala nivå och det lyckades vi inte med idag. Just nu efteråt är det jävligt tungt, sa han. 

Ett nytt spelsätt var inget som anfallaren ville skylla på, även om man inte haft så mycket tid att ställa om ännu.

Spelar det in att ni inte tränat på det så länge?

– Nja, säkerligen men samtidigt är vi nästan allihop i laget födda med 4–3–3 och att spela så här. Det är inget vi kan använda som ursäkt, vi vet hur vi ska spela ett sådant här system. Men visst, efter ett och ett halvt år med annat så kommer man lite ur det, men samtidigt är det inget vi kan ha som ursäkt.

Hur ser du på det nya systemet, är det rätt för er?

– Jag tror det är fler spelare som kommer förstå hur man ska göra. Det förra spelsystemet kunde vara väldigt effektivt men det var inte alla som hängde med och det var lite svårt att förstå ibland. Det här är annorlunda och ger en annorlunda roll för mig också. Man får anpassa sig, synd att vi inte fick till det idag och kunde studsa tillbaka lite. Nu gjorde vi inte det och det är bara att vara ärlig med att vi inte var riktigt nära.

När Jonathan Levi skulle summera den gångna veckan konstaterade han att den varit speciell. Mycket har hänt.

– Det är tufft, men en del av branschen. Man får säga vad man vill om allt med Rikard (Norling), men det blir alltid känslosamt när någon får lämna så här. Vi har försökt jobba på så gott det går. Det är inte mer än att komma till jobbet imorgon och göra vad man kan för att bli ännu bättre. Det finns inga genvägar, speciellt med stödet vi har på läktarna. Med det bakom oss är det lättare att komma till jobbet.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar