Abdulrazaq Ishaq lämnade IFK för Anderlecht – det finns en lucka i truppen på centrala mittfältet. ”Vi kollar självklart på vad som finns”, säger tillförordnade sportchefen Tony Martinsson.

Laorent Shabani och Anton Eriksson debuterade redan mot Malmö FF senast. Arnór Sigurdsson är klar och redo för spel i kommande möte med IFK Göteborg (på måndag). Dessutom är Andri Lucas Gudjohnsen detaljer från att bli helt klar också – det är mer en tidsfråga när det sista kan sättas på pränt och presenteras enligt Sportens uppgifter.

Fyra nyförvärv in i så fall.

Kan det bli fler i sommar? Numerärt har IFK få innermittfältare, inte minst sedan Abdulrazaq Ishaq såldes till belgiska Anderlecht utan att ha ersatts rakt av ännu. 

Tillförordnade sportchefen Tony Martinsson medger att de är öppna för att plocka in någon på den positionen specifikt.

– Vi kollar självklart vad som finns, det jobbar vi med också. Om vi hittar rätt är målet att få in någon, säger han till Sporten. 

Det behovet finns som du ser det?

– Nu gjorde Dino (Salihovic) en väldigt bra match från start, men absolut, svarar Martinsson.

Tränarfrågan är fortsatt högt på agendan sedan klubben valde att säga tack och hej till Rikard Norling. Målet är att ha ett nytt namn klart inom de 60 dagarna som Anes Mravac och Vedran Vucicevic kan leda laget utan Uefa Pro-utbildningen som annars krävs. Men om det inte lyckas kan även Tony Martinsson eller scouten Thomas Andersson-Borstam finnas med på bänken, båda har utbildningen.

– Det är viktigt att det blir rätt person, så är det. Det är en långsiktig rekrytering vi tittar efter, ingen quick fix-lösning utan det ska vara någon som kan vara med över lång tid och bygga upp IFK Norrköping. Då kan det vara så att den personen sitter fast i något avtal, vi får se när vi kommer ner på färre namn, säger Martinsson och fortsätter:

– Nu har vi haft en större bruttolista som skalats av, från de egna namnen som vi tycker är bra och så har den fyllts på med sådana som är intresserade av att träna IFK. Det är många kan jag säga, ett 50-tal har skickat in sina cv. 

Det är ingen kortsiktig lösning ni söker?

– De (Mravac och Vucicevic) har styrelsens, klubbledningens och spelarnas förtroende. Det ska de verkligen känna. Det kommer inte att stressas fram något, det ska vara en genomarbetad process och självklart är den igång.

Tony Martinsson har även högt på agendan att förlänga med lagkaptenen Christoffer Nyman. Dialogen har kommit en bit.

– Vi diskuterar och hoppas på det. Vi har haft några samtal och det har han haft med flera i klubben. Han vet var vi står. 

Är det helt borträknat med Filip Dagerstål eller lever hoppet att han kan bli kvar ändå?

– Så länge han inte har något annat så lever det. Bollen är hos honom. Jag kan åka hem till honom nu och göra klart om han skulle ge klartecken. Han vet också var vi står i frågan. 

Det har varit en del rykten runt Jonathan Levi också, något på gång där?

– Inte för tillfället vad jag vet.

Sporten har varit i kontakt med Filip Dagerstål som hälsar att inget nytt är på väg att hända just nu på klubbfronten. 

Textkälla: Norrköpings Tidningar