Är det här sista turen runt Sead Haksabanovic den här vintern? ”Jag räknar med att han blir kvar”, säger IFK-tränaren Rikard Norling.

Det har onekligen varit en hel del fram och tillbaka i frågan där New York Red Bulls, enligt flera samstämmiga uppgifter, varit mest angeläget om att värva IFK-stjärnan i vinter.

Sead Haksabanovic uttryckte en vilja att gå till klubben, men hittills har inget hänt. Sedan har det kommit nya uppgifter nästan dag för dag som pekat i den ena eller den andra riktningen samtidigt som spelaren själv fortsatt att träna på med laget på Platinumcars Arena.

Efter tisdagens pass slog Rikard Norling fast när frågan återigen kom upp:

– Jag räknar med att han blir kvar. Ni ser ju själva på träningen att han är oerhört fokuserad. Han håller en fantastiskt hög nivå, det är en ynnest att träna honom.

Det pågår inga diskussioner med någon annan just nu?

– Nej.

En som däremot inte varit på plats på fotbollspassen ute på konstgräset de två senaste dagarna är Filip Dagerstål. Mittbackens kontrakt har gått ut, han har uttryckt att han gärna söker en ny utmaning i en annan liga, men samtidigt finns ett kontraktsförslag från IFK att fundera på.

Rikard Norling ville inte säga för mycket om varför han inte varit med i fotbollsträning på slutet.

– Han är väck på andra upptåg. Jag har hyfsad koll på var han är, men i och med att han inte har kontrakt så är det han själv som får svara på sådant.

Vi får se om han kommer att träna med er igen?

– Så kan man absolut uttrycka det. 

Rikard Norling är inne i sin andra vecka som huvudtränare för IFK Norrköping. Han försöker att sätta sin prägel på allt och känner att man är inne i alla rutiner nu.

– Ja, det får man nog säga. Det är andra gången på allting nu, då börjar rutinerna eller systematiken att kugga i.

När kommer Finnur Tómas Pálmason och Samuel Adegbenro?

– Vi håller på och jobbar med Samuel framför allt för att lösa det. Det är mycket som tillkommer med tillstånd för att resa in, med tanke på alla nya regler också med covid-19 och arbetstillstånd. Finnur hoppas jag ska vara med från nästa vecka.

Ett mer oklart läge är det runt skadeförföljde mittfältaren Kristoffer Khazeni. Han har inte kunnat köra igång än i år heller.

– Han har varit sjuk, det är inte covid. Han ska kollas ordentligt, det är inte konstaterad hjärtmuskelinflammation men symptomen visar på att han kan ha haft det och då måste man ta det otroligt försiktigt. Skulle det ha varit det är det tre–fyra månader innan han får börja träna, men nu ska han göra tester och säkerställa om det funkar och det är bara en vecka framåt i tiden. 

Efter det vet klubben troligen mer.

Textkälla: Norrköpings Tidningar