Nyförvärvet Ari Freyr Skúlason, 33, kommer inte pressas att börja leverera med en gång för IFK Norrköping. ”Vi har kommit längre än att vi måste forcera in honom”, säger Rikard Norling efter genrepsvinsten i Eskilstuna.

Seger, en ny hållen nolla, inga skador och alla – utom reservmålvakten Julius Lindgren – fick speltid. 

Det blev en behaglig påskdag för IFK Norrköping som rivstartade med Samuel Adegbenros snygga solomål och dubblade ledningen med Carl Björks nick. 

2–0 i paus. 

Samma siffror efter full tid. 

En kontrollerad och odramatisk utflykt till Tunavallen. 

– Det är bra att vara stabila. Det är inte så att de har skapat så mycket heller, att det är totalöppet. Det känns bra, säger Rikard Norling och vävde in 5–0-krossen mot Jönköpings Södra i sin analys.

– Jag tycker vi vinner mot ett bra lag. Jag tror de (AFC) hade ett mellanår förra året, de kommer få ihop det bättre. Jag hoppas att resultatet är bättre än vad vi vill tro själva. Vi höll ihop det på ett bra sätt offensivt och defensivt och att vi inte fick några skador. Genrepet avklarat, det är alltid skönt, fortsätter IFK-tränaren.

Om vi vänder på det – finns det några orosmoln?

– Det finns det säkert – om man vill leta efter dom, men det är ingen känsla av att man snackar bort massa moln. Det känns förhållandevis okej måste jag säga. Att vi på ett balanserat sätt är redo att gå in i serien här. 

Hur stora delar av premiärelvan har du klar och hur mycket lever den?

– Vi har ju tre startspelare hemma (Ìsak Bergmann Jóhannesson, Sead Haksabanovic och Christoffer Nyman) där ”Totte” inte är redo för att starta, men Ìsak och Sead går direkt in.

Skúlason?

– Han kommer på måndag. Där kommer jag inte stressa, men jag ska prata med honom först. Det är en spelare som på kort och lång sikt kommer göra bra ifrån sig och gå in i elvan. 

Men han är redo att trycka igång när han kommer?

– Absolut, men det är nya träningsunderlag. Nya träningsmoment. En helt ny spelidé. Det är mycket som kommer behövas tas i hänsyn. Vi pratar om att han kommer att vara här i tre-fyra träningsdagar innan det drar igång. Vi har kommit längre än att vi måste forcera in honom. 

”Ishi” är bäst på planen, tycker jag. Det känns som han hittat rätt där ute nu?

– Ja, lite mer självförtroende på det här. Lite mer att man spelar in sig i sin roll så hoppas jag och tror också att det ska kunna rulla på, säger Rikard Norling om Abdulrazak Ishaqs insats som högervinge. 

Textkälla: Norrköpings Tidningar