Kamraterna från Norrköping har haft en strulig allsvensk säsong hittills. Under måndagen kunde Sportbladet avslöja att Rikard Norling lämnar jobbet som huvudtränare och kort därefter blev nyheten officiell.

– Tyvärr har de sportsliga resultaten under säsongen 2021 samt hittills under säsongen 2022 inte motsvarat föreningens målsättningar, säger ordföranden Sakarias Mårdh i ett pressmeddelande.

IFK Norrköping agerar i hopp om att vända en märklig vårsäsong med sportsligt mycket varierande prestationer.

På det sportsliga planet har man så sent som i dag plockat in Laorent Shabani från Sirius, samtidigt som Sportbladet tidigare i veckan kunde avslöja att man närmar sig en överenskommelse med CSKA Moskvas Arnor Sigurdsson om en återkomst.

Taktiskt har man däremot bestämt sig för att genomföra en stor förändring.

”En nödvändighet”

Under måndagen kunde Sportbladet avslöja att Rikard Norling blivit meddelad att han inte längre kommer vara huvudtränare för klubben.

Därefter bekräftade IFK Norrköping nyheten.

– Tyvärr har de sportsliga resultaten under säsongen 2021 samt hittills under säsongen 2022 inte motsvarat föreningens målsättningar. Förutom att ta in ytterligare spelare under vårt kommande fönster tror vi att det är en nödvändighet att även byta huvudtränare, säger ordföranden Sakarias Mårdh till klubbens hemsida.

Elva i allsvenskan

Mårdh fortsätter:

– Genom detta hoppas vi att laget och föreningen kan få ny energi och därmed ge sig själv möjligheten att prestera under resten av säsongen.

Kamratföreningen från Östergötland ligger nu på en elfteplats, med enbart fyra segrar på 13 matcher. Så sent som i lördags tappade man ledningen borta mot Degerfors långt in på tilläggstid.

Textkälla/Bildlänk: Aftonbladet.se