Vad gick snett i första halvleken mot Varberg? “Det var så pass mycket”, konstaterade tränaren Rikard Norling ärligt efter förlusten.

2–1 för Varberg var en tung sak att konstatera. En ny hjärnskakning i truppen, den här gången på Kevin Álvarez, var en annan.

Nej, det var ingen rolig kväll för IFK på Varberg Energi Arena. 

Rikard Norling försökte inte heller att linda in det när han summerade insatsen på den efterföljande presskonferensen.

Han sa:

– Det är bara att konstatera att vi kom ut ordentligt fel. Första halvleken var jobbig för oss. Varberg gjorde det jättebra, men vi fick inte till det från början och fram till egentligen de sista minuterna före pausen då det började likna något. Ytterligare en hjärnskakning gjorde att vi fick byta tidigt, det påverkade dock egentligen inte särskilt mycket annat än att vi chansade med Samuel (Adegbenro).

2–0 så långt var tufft att hämta in. Även om IFK lyfte lite efter pausen.

– Andra var bättre, men fortfarande inte så att vi var så bra som vi vill vara. Vi behöver titta igenom det här ordentligt vad vi kunde gjort bättre och ta tag i det samt utveckla det till matchen mot Elfsborg först och främst och sedan vidare.

Har du något svar på vad som främst gick snett i första?

– Det var så pass mycket. Om det hade varit en tydlig del … men det var allt från att jag antagligen har underpresterat i matchplansbygget till att spelare inte får till det individuellt heller. Sedan hamnade vi i lägen där Varberg fick mål och energi och skapade även fler chanser utöver det. Det var, som sagt, så pass mycket att jag måste hem och titta på det.

Med flera skador med från förra mötet med Degerfors tvingades Rikard Norling till flera ändringar i uppställningen. Det slog inte alldeles väl ut.

Hur var tankarna där?

– Samuel var högst osäker om han kunde spela. Vi visste det inte igår, då kände vi att han behövde få tid på sig, han tränade inte igår och då valde att han i så fall skulle få hoppa in från bänken om ens det skulle vara möjligt. Därför satsade vi på “Ishi” (Abdulrazak Ishaq) på topp för att förhoppningsvis kunna sträcka ut det, men vi fick inte till det tillräckligt, svarade Norling och fortsatte:

– När Kevin fick en snyting ganska tidigt var vi tvungna att byta honom och då funderade vi om vi skulle köra med Samuel och han sa att det kändes okej och då blev det så.

Norling fick frågan om det var något hos Varberg som överraskade.

– Nej, egentligen inte. Vi vet att det är ett bra lag, välorganiserat.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar