Ledning två gånger om men förlorare – och utslaget ur cupen. Framför allt var det en sak som brast. ”Jag är inte supernöjd med försvarsspelet”, säger Rikard Norling.

Ledningsmål av Samuel Adegbenro och Sead Haksabanovic. 

IFK Norrköping hade både 1–0 och 2–1 mot ett Häcken som blev allt tröttare – men som ändå kunde lämna Norrköping som vinnare.

Rikard Norlings första förlust som tränare för Peking kändes och var svår att svälja.

– Jäkligt tungt, vi skapar tillräckligt för att göra många mål. Vi gör två och de gör tre på ganska få chanser skulle jag säga. Vi släpper in lite för många mål i förhållande till hur mycket chanser de skapar, säger han i en första analys.

Du kan inte vara supernöjd med agerandet vid de tre baklängesmålen?

– Nej, jag är inte det. 

Vad saknar du?

– Det är olika bitar. Första och andra är båda djupledsbollar som går in bakom oss. Det mönstret, i princip två långbollar ifrån målvakt, är ett solklart mönster. Det tredje målet kommer vi fel in i en bred duell, de kommer runt och slår in den blint. Där tror jag att vi kan se över hur vi agerar i straffområdet, säger Norling.

Som valde att kasta om i laget. Jonathan Levis medverkan levde in i det sista, men anfallaren fick till slut kasta in handduken, krasslig.

Abdulrazak Ishaq blev ersättaren men valet som fick flest att dra på ögonbrynen var att Henrik Castegren startade som vinge till höger och att unge Theo Rask fick starta i backlinjen. 

Du kände att Rask var redo?

– Ja, annars hade jag inte tagit det beslutet, säger Norling

Var det ett tufft beslut?

– Nej, sen gäller det för Theo att vara stark i det läget. Det är en jäkligt duktig fotbollsspelare. Jag får ge honom den hjälp han behöver, men det är fler som behöver se till en generell utveckling.

Och Castegren som högervinge?

– Mer en spelplansfråga. Vi hade på känn att vi skulle vara spelförande där ute och att inte ytan skulle bli jättestor att löpa på. Mer rätt tajming och inspel. Där gick vi på Henriks instinkter idag.

Hur stor smäll är det att åka ut?

– Det är en tuff smäll. Vi hade förhoppningar om att vi skulle ta det här och vi har jättemycket chanser. En bra forcering också där vi inte knoppar dit bollen. Det är surt. Riktigt surt. De förtjänar mer, trots att det är tidigt hade vi en stor förhoppning, säger Rikard Norling.

Textkälla: Norrköpings Tidningar