Tre konkurrenter kryssade. Då tog IFK Norrköping in i striden om europaplatserna. Östgötarna tog en mycket stabil seger i Falkenberg med 2–0.

Fem av de sju första lagen i den skiktade, allsvenska tabellen spelade på söndagen.

Tre av dem – AIK, Häcken och Göteborg – spelade oavgjort.

Även om Malmö FF vann till slut tog Norrköping in lite i kampen om europaplatserna när man besegrade Falkenberg borta med 2–0 efter att kontrollerat matchen från start till mål.

Keepern kom fel

Simon Skrabb inledde målskyttet i den 38:e minuten när Gudmundur Thorarinsson slog in ett lågt vänsterinlägg.

Falkenbergs keeper Hampus Nilsson kom ut fel, eller rättare sagt kom han inte ut alls utan lade sig lite märkligt ner när han nog trodde att Chrutoffer Nyman skulle nå först på . Men Nilssons försvarskamrater höll undan Nyman och i stället stod Skrabb plötsligt fri med bollen vid fötterna och kunde rulla in den till 1-0.

Därmed har Skrabb gjort tre mål på de senaste två matcherna och fyra totalt.

– Jag spelade mycket wingback i somras. Skönt att vara tillbaka i anfallet, sa han till C More i paus.EXTERN LÄNKNORDSJÖ IDÉ & DESIGN

Kom-igång-veckor!

Målet var helt rättvist sett till bollinnehav och spelet före paus även om Peking hade svårt att vaska fram några riktigt heta chanser mot det lågt stående hemmaförsvaret inför 3828 åskådare (trots fri entré).

– Klart det är viktigt (att göra 1–0) så de inte kan stå därnere och vara nöjda med en poäng utan måste gå framåt också, vilket kan skapa ytor för oss, sa Skrabb till C More.

Nyman med säker straff

Nu skapades det inte så jättestora ytor direkt efter paus för gästerna, eller snarare hann det inte göra det.

För i den 53:e minuten fälldes just Skrabb lite klantigt av Marcus Mathisen när Peking-anfallaren hade ryggen mot mål och var på väg ur den farliga situationen.

Christoffer Nyman rullade säkert in straffen till 2–0 när Nilsson gick åt ”fel” håll.

– Det var skönt att få 2–0 där. Det gav oss ett lugn, sa Nyman till C More.

Därmed var matchen i praktiken död med tanke på klasskillnaden mellan lagen.

Norrköping var sedan närmare 3–0 än Falkenberg en reducering och hade till exempel 23–4 i avslut och 65 procent av bollinnehavet.

Falkenberg under strecket

Mötet slutade 2–0 och Pekings fina trend stärktes därmed: man har nu åtta segrar på de tio senaste allsvenska matcherna och bara släppt in ett mål på dem.

– Det visste jag inte ens. Men det låter väldigt bra, sa Nyman till C More.

Laget är fortfarande femma men nu bara fyra poäng bakom AIK på tredjeplatsen, som innebär spel i Europa.

Tuffare då för Falkenberg som i och med Sundsvalls seger i dag åkte ner under nerflyttningsstrecket på sämre målskillnad än norrlänningarna.

Källa: Aftonbladet Foto: Bildbyrån