Halmstad chockade Norrköping och tog en skön seger hemma på Örjans Vall.
Efter en dramatisk start på matchen vann man med 2-1 genom mål av Amir Al-Ammari och Sadat Karim.

IFK Norrköping kom till söndagens match mot Halmstad med målet att fortsätta på segerspåret efter en 2-1-seger borta mot Östersund i förra matchen. Halmstad, å andra sidan, ville plocka en efterlängtad seger efter två kryss och en förlust sedan sin senaste vinst i slutet på juli.

När startelvorna presenterades inför matchen stod det klart att Norrköpings lagkapten Christoffer Nyman gjorde sin första allsvenska start för säsongen efter fem inhopp. Han bildade anfallspar med Samuel Adegbenro för gästerna.

Men det började dramatiskt. Brandlarmet gick på Örjans Vall och publiken tvingades utrymma arenan. Enligt Aftonbladet var det ett tiotal bengaler som låg bakom larmet.

Vid 15:25 blåstes matchen sedan igång. Då dröjde det inte länge förrän Samuel Adegbenro var nära att göra 1-0 till Norrköping. Efter bara några minuter på matchklockan ryckte sig Adegbenro fri med sin första touch på ett inlägg – men Malkom Nilsson Säfqvist avvärjde läget och styrde ut till hörna.

Istället skulle det vara Halmstad som öppnade målskyttet. Amir Al-Ammari snappade upp returen på ett blockerat Halmstad-skott utanför Norrköpings straffområde, la upp bollen åt sig själv och avlossade sedan en missil till 1-0 i nättaket bakom Oskar Jansson. 

– Det är en på miljonen att den sitter. På träningen skjuter jag över hela staketet, säger  vänsterfotade Al-Ammari till Discovery+ i halvtid med tanke på att målet gjordes med högerfoten.

Efter stor Norrköpingspress under i stort sett hela andra halvleken utökade sedan Halmstad till 2-0 i den 70:e minuten. Edvin Kurtulus hittade Sadat Karim i Norrköpings straffområde, som placerade in 2-0 vid den bortre stolpen från nära håll.

Sju minuter senare skulle dock Norrköping reducera då Adegbenro till slut skulle få utdelning. Jonathan Levi hittade anfallaren med ett inlägg vid Halmstads bortre stolpe, där Adegbenro stenhårt nickade in 2-1. Ett mål som innebär att han därmed kliver upp i ensam skytteligaledning på nio mål, ett mål framför Malmös Antonio Colak och Degerfors Victor Edvardsen.

Men det reduceringsmålet räckte inte. Halmstad höll undan den sista delen av matchen och bärgade segern. En tung förlust för Norrköping som hade chansen att knipa femteplatsen från Hammarby. Istället får man stanna kvar på femteplats. Halmstad, i sin tur, klättrar i och med segern upp på åttondeplats i tabellen.

Textkälla/Bildkälla: Fotbollskalen.se