Sirius tar emot Norrköping i allsvenskan med matchstart 19.00. Vid inmarsch visade Norrköpings spelare solidaritet med Sirius supportrar som drabbats av ett flagg förbud.

Sirius tog en bortaseger mot Degerfors i lördags, och har stått för en bra säsong så här långt. Laget från Uppsala låg nia i tabellen inför matchen mot Norrköping. 

Norrköping å andra sidan har inte presterat så som många trodde. Rikard Norling kom in som ny tränare inför säsongen men laget har inte haft någonting med toppen att göra. 

Vid inmarsch hade gästernas spelare en flagga med sig med texten “Rädda svensk fotboll”. Den typen av flagga har varit vanligt förekommande på de allsvenska läktarna de senaste åren. 

Det är en protest mot polisens taktik med den så kallade villkorstrappan. Igår kommunicerade Sirius att polisen infört ett flagg förbud till matchen mot Norrköping. Något som de själva fördömde och beklagade – och idag kom polisens svar.

“Genom flertalet observationer har det konstaterats att tygstycken som förs in på arenor av enskilda åskådare används för att dölja hantering av pyroteknik”, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen.se