Efter en fin start på allsvenskan går det nu desto tyngre för IFK Norrköping.
Efter förlust mot Häcken med 2-1 under torsdagen har man nu spelat tre raka utan seger.

Det nalkades stormöte på Bravida Arena i Göteborg. Ikväll tog man
an IFK Norrköping

När startelvorna presenterades var det två utropstecken, båda hos Norrköping. Guldhjälten från 2015, Linus Wahlqvist, som värvades hem och presenterades i veckan tog direkt plats i Jens Gustafssons startelva. Samtidigt fick rekordvärvningen Sead Haksabanovic inleda på bänken efter att ha inlett allsvenskan på lysande sätt med fem mål och sex assist på tolv matcher.

fter kvarten spelad på Bravida fick ytterbacken Godswill Ekpolo bollen i djupled. Han löpte nästan ända ner till kortlinjen på sin högerkant innan han levererade ett inlägg in i Norrköpings straffområde. Där hade Alexander Söderlund lämnats omarkerad och placerade säkert in 1-0 för hemmalaget.

Strax innan halvtid var Daleho Irandust nära att utöka Häckens ledning. Häcken-stjärnan tog emot bollen strax utanför straffområdet och gav sig sedan av på en soloräd innan hans avslut med högerfoten gick tätt över Isak Petterssons ribba i Norrköpings-målet.

– Vi slarvar väldigt mycket och då får de ställa om på oss. Vi vet att de är vassa där. Det är när vi spelar på en touch som vi blir stressade och slarvar bort bollen, analyserade Filip Dagerstål till Dplay i halvtid.

I halvtid gjordes tre byten. Häcken ersatte Daleho Irandust med Viktor Lundberg, samtidigt som Norrköping skickade in Sead Haksabanovic och Linus Hallenius istället för Linus Wahlqvist och Andreas Blomqvist.

Med timmen spelad blev uppförsbacken allt större för Norrköping. Patrik Wålemark bröt sig fri och fälldes av Filip Dagerstål som blev målchansutvisad. Frisparken därefter fick Joona Toivio en drömträff på – men Isak Pettersson ville inte vara värre och svarade med en kanonräddning.

Fyra minuter senare kom dock 2-0 för Häcken. Vänsterbacken Leonard Zuta hann precis upp en boll innan den gick ut över Norrköpings kortlinje, och levererade ett inlägg mot den  bortre stolpen. Där fanns Söderlund igen som med sitt andra mål i matchen, och femte för säsongen, gjorde 2-0 till Häcken.

Norrköping lyckades kvittera precis innan matchklockan nått 90 minuter när Rasmus Lauritsen, som så många gånger förut, nådde först på en hörna och satte bollen i mål. 2-1 stod sig matchen ut. IFK Norrköping spelade sin tredje raka match utan seger och tappar mark i toppen där Malmö nu leder allsvenskan med tre poäng. Härnäst reser Norrköping till Olympia för att ta sig an Helsingborg.

Källa: Fotbollskanalen Foto: Bildbyrån