Efter en förlust mot Sirius är Norrköping nu tillbaka på vinnarspåret.
Skytteligaledare Christoffer Nyman blev målskytt igen när Varberg

besegrades på Östgötaporten.

IFK Norrköping har inlett allsvenskan starkt, men i förra omgången åkte man på sin första förlust borta mot Sirius då man föll med 2-4.

I kväll ställdes man mot succénykomlingen Varberg hemma på Östgötaporten, ett Varberg där skyttekungen Astrit Selmani startade matchen på bänken. Varberg tvingades dessutom till en sen ändring i startelvan, då Jon Birkfeldt skadade sig på uppvärmningen. In i elvan kom istället Albert Ejupi.

I Peking fick 18-årige talangen Ishaq Abdulrazak göra sin första start för säsongen. Även Jonathan Levi spelade från start.

Efter en knapp halvtimmes spel tog Norrköping ledningen i matchen, när Christoffer Nyman mötte ett inlägg med huvudet och satte bollen i mål till 1-0 för hemmalaget. Målet var Nymans sjunde i årets allsvenska, en siffra som gör att han toppar skytteligan.

– Det blev ett fint mål på ett fint inspel. Jag kom in bra där. Det var skönt att vi fick ett mål, sade Nyman till Dplay i paus.

I upptakten av den andra halvleken ökade Norrköping ledningen till 2-0, när Rasmus Lauritsen styrde in ett skott från Lars Krogh Gerson i mål. Målet var mittbackens fjärde för säsongen i allsvenskan.

2-0 blev också slutresultatet i matchen.

Norrköping toppar fortsatt allsvenskan efter segern, då man efter tio omgångar har spelat in 23 poäng. Varberg ligger kvar på 14 poäng.

I nästa omgång reser Norrköping till Falcon Alkoholfri Arena för att möta Falkenberg.

Källa: Fotbollskanalen