Två mål inom loppet av fem minuter sänkte Norrköping.
Peking föll med 3-1 mot Hapoel Beer Sheva och åkte ur Europa League-kvalet.

Norrköping spelade i förra veckan 1-1 mot Hapoel Beer Sheva hemma på Östgötaporten och behövde under torsdagskvällen göra minst ett mål i returen i Israel för att ha möjlighet till avancemang till Europa League-play off. Ett mål blev det, men inte ett avancemang. 

Norrköping hade i första halvlek gott om målchanser för ett ledningsmål. Gudmundur Thorarinsson var ett av flera orosmoment i Peking för motståndarlaget och flera skott avslossades mot mål, men utan resultat. Hapoel Beer Sheva hotade emellanåt, men i första halvan av matchen var Norrköping närmast ett ledningsmål.

I andra halvlek förändrades det. Hapoel Beer Sheva tryckte på och avgjorde inom loppet av fem minuter, i mitten av andra halvlek, matchen. Inhopparen Niv Zrihan ordnade först 1-0 och fem minuter senare rullade Nigel Hasselbaink in en retur, efter ett hårt skott i ribban, till 2-0 och utökad ledning. Därmed var Peking i brygga.

Men Norrköping reste sig, fick in ett mål genom Rasmus Lauritsen och stormade framåt för ett kvitteringsmål som skulle ta laget vidare i turneringen. Då tog Niv Zrihan vara på det genom att utnyttja en yta på Pekings planhalva och gjorde sitt andra mål till 3-1. 

Norrköping blev därmed utslaget efter totalt 4-2 över två möten med Hapoel Beer Sheva i tredje kvalomgången i Europa League. 

Källa: Fotbollskanalen Foto: Bildbyrån