Norrköping dominerar mot Stockholmslagen. 4–1 mot AIK i onsdags – 3–0 mot Djurgården i dag. Vi visar hur skickliga vi är, säger Jonathan Levi i Dplay.

Senast Djurgården var på besök på Östgötaporten var det för att ta hem SM-guldet. I dag blev det ingen glädje alls för Blåränderna. I stället var det ”Peking” som fortsatte på inslagen väg och imponerade stort.

Christoffer ”Totte” Nyman satte 1-0 i den 20:e minuten efter en finfin djupledssvepare av Rasmus Lauritsen. Samme Lauritsen höll sig sedan framme och nickade in 2-0 med sitt andra mål för säsongen (hans första kom i 4-1-segern mot AIK i onsdags).

Straffsituation

Lauritsen var även inblandad i en straffsituation. Bollen tog tydligt på den 24-årige danskens hand i eget straffområde, men domare Bojan Pandzic friade.

– Spontant var min känsla straff, säger experten Jon Persson i Dplay.

Djurgården lyckades aldrig få in något reduceringsmål, i stället kunde Jonathan Levi fastställa slutresultatet 3–0 med ett klassavslut i slutskedet av matchen.

Bästa sedan 1987

Norrköping har inlett säsongen med tre rakar segrar, vilket inte hänt sedan 1987. Regerande mästaren Djurgården däremot, har tre poäng efter tre spelade matcher.

– Vi hade inte samma övertag som mot AIK senast. Attityden var inte riktigt där i andra halvlek. Men jag tyckte ändå vi hade kontroll på dem, säger Levi i Dplay.

På frågan hur bra Norrköping är just nu svarar han:

– Vi visar på planen hur skickliga vi är. Men Jens (Gustafsson, tränaren) håller oss på jorden…

Källa: Aftonbladet Foto: Stefan Jerrevång / TT