IFK Norrköping har gjort klart med en ny tränare. På måndagen presenterades Glen Riddersholm.
– Vi ska uppnå mål tillsammans, säger Riddersholm.

Den 11 juli gick IFK Norrköping och Rikard Norling skilda vägar. Nu, nästan en månad senare, har klubben gjort klart med en ny tränare. På måndagen presenterades dansken Glen Riddersholm.

– Det har varit en väldigt lång, professionell och seriös process som sträckt sig över många veckor. Det har varit många samtal och möten med styrelse, spelare och klubbledning, så det har varit en noggrann process som gör att jag går in med en god känsla. Jag, och IFK, har en klar bild av varandra, säger Riddersholm till klubbens hemsida.

På presskonferensen bekräftar Glen Riddersholm att han har skrivit på ett 3,5 års-kontrakt med Peking.

Riddersholm hyllar i pressmeddelandet Norrköpings supportrar:

– Jag är mycket imponerad över hur supportrarna har funnits där för laget. Det värdesätter jag högt, speciellt hur laget fick stöttning efter matchen mot Göteborg. Jag är en tränare som vill att vi ska jobba tillsammans och backa varandra i både tuffa och goda tider. Vi ska uppnå mål tillsammans och jag ser mycket fram emot att vara tränare för IFK Norrköping.

IFK Norrköping meddelar samtidigt att Anes Mravac och Vedran Vucicevic återgår till sina roller som assisterande tränare som de hade innan Rikard Norling fick sparken.

IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh om rekryteringen av Riddersholm:

– Det har varit en noggrann process där vi utvärderat många kandidater, och nu är vi glada över att kunna presentera Glen som ny tränare. Vi tror att han med sin långa och framgångsrika bakgrund kommer bidra med stabilitet och långsiktig utveckling.

Riddersholm har tidigare varit tränare i Århus, SönderjyskE och FC Midtjylland (som han ledde till ligaguld 2015).

IFK Norrköping ligger elva i allsvenskan och på söndag möter man Elfsborg i Borås. Då kommer laget att ledas av Riddersholm.

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen.se