IFK Norrköping gästar Gif Sundsvall i allsvenskan.

IFK Norrköping gick mot sin andra raka seger inför landslagsuppehållet när man länge hade en 2-1-ledning mot Kalmar FF. Men sedan klev Axel Lindahl fram i den 86:e minuten, satte 2-2-kvitteringen och räddade poäng för smålänningarna. När man var tillbaka efter landslagsuppehållet väntade tabelljumbon Gif Sundsvall borta på NP3 Arena. Då dröjde det inte länge innan målnollan var spräckt.

Efter bara elva minuter på matchklockan spelade Arnor Traustasson fram Christoffer Nyman, som kyligt placerade in 1-0 för Peking. Men Nymans mål låg i lä jämfört med Jakob Ortmarks 2-0-mål kort därefter.

Jonathan Levi räddade upp ett inlägg vid kortlinjen med en nick, och nicken gick in mot Sundsvalls straffpunkt. Där mötte Ortmark upp med en sagolik cykelspark, vilken letade sig förbi Oscar Jonsson i Sundsvallsmålet.

Ortmark var sedan inblandad i en omdiskuterad situation kort efter sitt mål. Efter att ha gjort ner Sundsvalls Joe Corona vid mittplan svarade Sundsvallsmittfältaren med att sätta en armbåge i magen på Ortmark, som föll till marken. Domaren valde dock att endast ge Corona ett gult kort, medan Norrköping-spelarna argumenterade för att han borde visat ut mexikanen.

– Vi är inte där. De får vrida och vända på oss, spela in och spela ut. De kommer runt och vi har stor problem, säger Robert Lundström till Discovery+.

– Vi hade en matchplan och vet vad de vill. Men vi kommer inte upp i press och vinner inga dueller. Då är det svårt, fortsätter han.

Trots en 2-0-ledning i halvtid var det inte någon speciell glädje hos Ortmark heller. Peking-mittfältaren var kritisk mot sitt lags insats i den första halvleken.

– Vi spelar en medioker första halvlek. Klart att två mål är bra men sen är det lite slarvigt och det är sådär. Det är långt ifrån klart, säger Ortmark.

– Vi skulle kunna kontrollera lite mer, kontrollera lite anfall. Lite för många oprovocerade misstag som präglar det hela och det vill vi inte ha, avslutar han. Matchen slutar 1-3.

Textkälla: Fotbollskanalen.se