IFK Norrköping tappade 2-0 till 2-2 mot Mjällby på övertid.
Trots att Blekinge-laget var en man färre kvitterade Carlos Gracia sent.
– Vi hade 2-0 och det ska vi kunna klara av att hålla, men tyvärr gjorde vi inte det, säger Pekings Linus Wahlqvist till Discovery+. 

IFK Norrköping tog under måndagskvällen emot Mjällby AIF på hemmaplan och fick en fin start på kvällen. Redan efter 15 minuters spel slog Jonathan Levi ett inlägg, som Christoffer Nyman tog vara på till 1-0 och ledning. 

– Det blev ett bra inlägg. ”Totte” är helt enorm där inne i boxen, så det är bara att chippa in den och sedan gör han resten. Han är kalas att spela med, så det var fint att vi kunde samarbeta den gången, sa Levi till Discovery+ i paus. 

Peking kom sedan till ytterligare ett fint läge, då Levi tog ett avslut på Samuel Brolin i Mjällby-målet, medan Jetmir Haliti hotade med ett farligt avslut för bortalagets del. Fler mål blev det dock inte i första halvlek och därmed gick Peking till pausvila i ledning.

I mitten av andra halvlek utökade Norrköping sin ledning, då Arnor Traustason slog en frispark via motståndarlagets mur till 2-0. Blekinge-laget gav samtidigt inte upp, och med 15 minuter kvar av ordinarie tid reducerade Silas Nwankwo. 

När Amir Al-Ammari sedan fick rött kort efter en eftersläng i den 85:e minuten såg det mörkt ut för Mjällbys del, men trots det kvitterade mittbacken Carlos Gracia till 2-2 på övertid, vilket blev slutresultatet i matchen. 

– Vi hade 2-0 och det ska vi kunna klara av att hålla, men tyvärr gjorde vi inte det, säger Pekings Linus Wahlqvist till Discovery+. 

Mjällby är på nionde plats med 34 poäng efter 25 omgångar, medan Norrköping är på elfte plats med 29 poäng efter lika många matcher i allsvenskan. 

Textkälla: Fotbollskanalen.se