Förlust borta mot IFK Norrköping. Nu är Helsingborgs IF illa ute i allsvenskan.

Helsingborgs IF ligger på nedflyttningsplats i allsvenskan och har sex poäng upp till kvalplatsen. Skåningarna är därmed pressat att vinna när man gästar IFK Norrköping på onsdagskvällen.

I Peking var lagkaptenen Christoffer Nyman då tillbaka från start. Däremot saknades kuggen Linus Wahlqvist Egnell som väntar påökning i familjen.

HIF startade matchen piggt på Platinumcars arena och hade inledningsvis ett stort bollinnehav, dock utan att riktigt hota hemmalaget. I stället var det Peking som tog ledningen. I 18:e minuten tog Daniel Eid fram bollen och spelade fram Arnór Traustason som löpte sig fri i djupled och distinkt tryckte in 1-0 vid första stolpen.

I slutet av första halvlek hade IFK Norrköping ett jätteläge att utöka ledningen. Jacob Ortmark serverade Godswill Ekpolo som blev helt ren i straffområdet, men skottet gick högt över. Hemmalagets uddamålsledning stod sig till pausvilan. 

– En svår match. Vi försöker pressa högt men de skickar bollen i djupled, och där har vi haft problem. Vi får höja oss. VI är med i matchen, det är 45 minuter kvar och det är bara ett mål. Vi kan komma tillbaka, sa HIF:s Thomas Rogne till Discovery+ i paus.

– Vi måste bara spela bättre, snabbare och mer framåt. Försvara bättre när de skickar långt. Det är mycket vi kan rätta till.

Målskytten Arnór Traustason i samma sändning:

– Jag bestämde mig tidigt (för att skjuta). Jag såg att mittbacken hann ikapp mig så jag hade inte mycket tid på mig, säger han och kommenterar Pekings första 45:

– Ingen speciell halvlek. Men vi har fått några lägen som vi måste sätta. Jag hoppas att vi sätter dem i andra.

HIF kom ut piggt efter paus och bara minuter in i andra halvlek kom en blev Amin Al-Hamawi helt ren på ett inlägg, men forwarden lyckades inte få nicken på mål. Kort därefter hade Jonathan Levi ett skott i stolpen för Peking.

Med knappt 20 minuter kvar att spela avgjorde IFK matchen. Jacob Ortmark fick bollen utanför straffområdet, slog till på bolley – och fick på en drömträff som letade sig in i krysset. Det blev matchens sista mål och Peking vann med 2-0.

HIF ligger på nedflyttningsplats och har i nuläget sex poäng upp till Degerfors, som har en match färre spelad, på den negativa kvalplatsen med tre omgångar kvar. Skåningarna avslutar säsongen med möten mot Degerfors (H), Elfsborg (B) och Hammarby (H). 

Textkälla: Fotbollskanalen.se