Maic Semas tidiga ledningsmål blev matchens enda i en händelsefattig
match på Strandvallen. IFK Norrköping besegrade Mjällby med 1-0
och återtog tredjeplatsen från AIK.

Under söndagen gästades Mjällby AIF av IFK Norrköping i allsvenskan. Inför matchen hade Pekings stjärnanfallare Samuel Adegbenro dragits med lite skadeproblem, men efter att ha hoppat in i förra matchen fanns det förhoppningar om att han skulle starta – men så blir det inte. Den delade skytteligaledaren inledde på bänken.

Det gjorde inte mycket, dock. När matchen blåstes igång tog Peking ledningen redan efter fyra minuter. Isak Bergmann Johannesson dribblade sig igenom Mjällbys straffområde och fick till ett avslut på mål. Samuel Brolin i Mjällbymålet räddade, men Maic Sema var först på returen och nickade in 1-0 till gästerna.

Under den resterande delen av den första halvleken var det gästande Norrköping som skapade mest, medan Mjällby tittade upp någon gång då och då för att skapa någon chans. Men resultatet stod sig och var alltjämt 1-0 i halvtid.

Den andra halvleken bjöd inte på några större chanser. Norrköping fortsatte att styra spelet och skapade mest av de chanser som skapades. Men den andra halvlekens stora chans kom ifrån Mjällby-håll. Kaptenen David Löfquist fick till en bra träff på en frispark med fem minuter kvar att spela – men stolpen stod i vägen. Inhoppande Lucas Lima hade även ett bra läge när Peking kontrade några minuter senare. Men Semas mål blev matchens enda. Norrköping höll undan och tog med sig tre pinnar hem från Strandvallen.

I och med resultatet återtar man tredjeplatsen från AIK, medan Mjällby stannar kvar på sin elfteplats. Härnäst väntar Häcken hemma för Norrköping

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen