IFK Norrköping tappade ledning till förlust på bortaplan mot Malmö FF.
Efteråt klandrade tränaren Glen Riddersholm sitt eget lag.
– Man får vara självkritisk och säga att om man har en ledning och en storspelande målvakt så gör det jätteont att vi gör de misstagen som vi gör, säger han.

Målvakten heter Oscar Jansson och stod för en enorm insats på Eleda Stadion. Men först gjorde Pekings Jacob Ortmark ledningsmålet i den tredje minuten, och gästerna höll ledningen till halvtid trots ett tryck mot det egna målet.  

Det trycket blev ännu större efter pausen, där Isaac Kiese Thelin kunde kosta på sig att missa en straff innan han spelade fram till Moustafa Zeidans kvitteringsmål i minut 70. Tre minuter senare stod Kiese Thelin som målskytt, och Pekings kvitteringsjakt blev inte enklare när Marco Lund – som orsakade straffen – drog på sig sin andra varning i den 90:e minuten.  

IFK-tränaren Glen Riddersholm tyckte inte att 2-1-resultatet var orättvist.  

– Man får vara självkritisk och säga att om man har en ledning och en storspelande målvakt, som gör att Malmö missar några stora målchanser, så gör det jätteont att vi gör de misstagen som vi gör. Det under en period av matchen där vi faktiskt får lite lugn. Det vore kanske fel att säga att vi har kontroll där, för det har vi inte, men jag tycker att bytet till 4-2-3-1-formationen ger oss möjligheter till längre bollinnehav i perioder, säger Glen Riddersholm. 

Han fortsätter:  

– Då gör det självklart ont att vi på sådan här dag, där många saker går vår väg, står utan seger. Det måste vi lära oss är för dåligt. Och ska vi i framtiden ta steg som klubb och nå högre upp i tabellen kan vi se att fotboll inte bara handlar om taktik – det handlar också om psykologi. Där måste vi säga att vi förlorade mot ett lag som har rutin av hur man stänger en match som den i dag. 

Dansken var efter slutsignalen framme hos huvuddomaren Bojan Pandzic och beklagade sig bland annat över en handssituation i MFF:s straffområde. 

– Jag såg också i den 83:e minuten att Jonas Knudsen spelade handboll och tar bollen med armen på planen. Vid 1-0 i den 38:e minuten har vi ett två-mot-ett-läge där det blir fel. Det är saker utom vår kontroll – det vi måste kontrollera är sakerna som vi gör misstag på. Där har vi något att lära. Malmö spelar mer om topplaceringarna och vi ska hitta poäng i andra matcher än Malmö på bortaplan, säger Glen Riddersholm. 

IFK Norrköping är kvar som tabelltolva och har sju poäng ner till kvalplatsen. 

Textkälla: Fotbollskanalen.se