IFK Norrköping är kvar i allsvensk serieledning – men ligger nu på samma poäng som Malmö FF efter kvällens poängtapp hemma mot Mjällby.

I och med att Malmö FF i går vann borta mot IFK Göteborg var IFK Norrköping pressat att ta poäng i kvällens hemmamöte med Mjällby för att behålla serieledningen i allsvenskan.

I Norrköping fanns nyförvärvet Linus Hallenius för första gången med i matchtruppen efter att ha blivit spelklar, men anfallaren inledde mötet med Mjällby på bänken. Manager Jens Gustafsson gav istället 21-årige Pontus Almqvist chansen från start för första gången för säsongen i serien, efter att han i förra omgången gjort ett mål och en assist som inhoppare mot Falkenberg.

Under den första halvleken hade Christoffter Nyman en boll i mål för IFK Norrköping genom en nick, men målet dömdes bort då Peking-anfallaren bedömdes vara för hård i nickduellen.

Mjälly hade ett jätteläge till att ta ledningen i den 38:e minuten då Jacob Bergström kom fri, men Isak Pettersson i Norrköpings mål stod för en viktig räddning.

Norrköping fick den första målchansen i den andra halvleken då Nyman kom till avslut i Mjällbys straffområde, men Carljohan Eriksson räddade.

I den 55:e minuten skulle målet komma för Norrköping. Sead Haksabanovic mötte ett inägg från Jonathan Levi på en frispark och stötte in 1-0 från nära håll, 21-åringens femte mål i årets allsvenska.

I minut 62 skulle Mjällby svara, då Moses Ogbu höll sig framme i straffområdet och petade in 1-1 efter en hörna.

Precis efter Mjällbys kvitteringsmål gjorde Norrköping ett trippelbyte, där man bland annat bytte in Linus Hallenius, som därmed gjorde sin debut i Peking-tröjan.

Norrköping låg på för att försöka få till ett segermål, men 1-1 blev slutresultatet, ett resultat som gör att Peking leder allsvenskan på fler gjorda mål före Malmö FF efter tolv omgångar. Mjällby ligger kvar på nionde plats.

I nästa omgång ställs Norrköping mot Häcken på bortaplan.

Källa: Fotbollskanalen