Filip Dagerstål blev utbytt blodig efter en armbåge i ansiktet. Sedan bjöd hans ersättare
Theodore Rask på Varbergs segermål i Norrköpings premiärförlust.

Under söndagskvällen var det dags för IFK Norrköping och Varbergs Bois att kliva in i den allsvenska premiäromgången på konstgräset i Östergötland.

Det var gästerna som hade matchens första heta målchans när Anton Liljenbäck nickade tätt utanför stolpen. Hemmalaget, som hade ett kraftigt spelövertag i första halvlek, kom sedan nära när Christoffer Nymans nick räddades av Liljenbäck på mållinjen. Jonathan Levi prickade därefter ribban med ett rungande distansskott, varpå matchen alltjämt var mållös i halvtid.

I början på andra halvlek började Filip Dagerstål blöda efter en armbåge från Alexander Johansson som gav Dagerstål ett spräckt ögonbryn. Norrköpings mittback tvingades till ett byte och ersattes av Theodore Rask.

Några minuter senare kom nästa smäll för Norrköping efter en bjudning från just Rask som hamnade på mellanhand och friställde Johansson. Varbergs forward gjorde inga misstag när han blev fri med Oscar Jansson och kyligt placerade in 0-1.

Norrköpings kvitteringsjakt var förgäves när östgötarna åkte på en oväntad förlust direkt i premiären. Joakim Persson och hans Varberg kunde knappast ha önskat sig en bättre start på den allsvenska säsongen.

Textkälla: Fotbollskanalen.se