IFK Norrköping närmar sig Europa-platserna. Peking besegrade ÖSK med 3-0 på hemmaplan.

IFK Norrköping tog under söndagen emot Örebro SK på hemmaplan i allsvenskan. Peking jagade inför matchen tre poäng för att utmana om Europa-platserna, medan Närke-laget var nästjumbo och tampas i botten av tabellen för ett nytt allsvenskt kontrakt.

Norrköping var effektivt och fick i den 27:e minuten utdelning. Linus Wahlqvist satte in ett inlägg i straffområdet, som ÖSK-backen Benjamin Hjertstrand råkade skyffla in i eget mål till hemmaledning. Peking hade inte så mycket mer än så och åkte i stället på ett bakslag, då Christoffer Nyman blev utbytt skadad i första halvan av matchen.

I andra halvlek linkade även Jonathan Levi av, men samtidigt spred skyttekungen Samuel Adegbenro glädje i hemmalägret, då han utökade med ett fint avslut till 2-0. ÖSK hade dessförinnan att par bra möjligheter, men hamnade i och med 2-0-målet i en rejäl uppförsbacke inför den resterande delen av matchen.

ÖSK satte bollen i nät i mitten av andra halvlek, men då blev målet bortdömt för offside och i stället punkterade Henrik Castegren matchen till 3-0.

IFK Norrköping är på femte plats i tabellen med sex poäng upp till trean Elfsborg på den sista Europa-platsen. Örebro är i sin tur nästjumbo med fyra poäng upp till Mjällby på kvalplats och med fem poäng upp till Degerfors på säker mark.

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen.se