Djurgården har fått en drömstart på allsvenskan 2021.
Haris Radetinac ordnade seger i hemmapremiären mot IFK Norrköping.

Djurgården följde upp allsvenska premiärsegern mot Elfsborg genom att besegra IFK Norrköping i hemmapremiären under söndagen. Veteranen Haris Radetinac hoppade in i andra halvleken och sänkte Peking med matchens enda mål.

Djurgården rivstartade matchen. Direkt satte man tryck på Norrköping och mellan en sjätte och åttonde minuten kom man till fyra mer eller mindre farliga avslut. Först räddades ett Edward Chilufya-skott till hörna, därefter täcktes ett Nicklas Bärkroth-avslut till hörna och sedan gav en volley från Rasmus Schüller en tredje hörna. Den ledde fram till ett avslut från Magnus Eriksson precis över.

Bortalaget skapade en farlighet i den första halvleken. I den 18:e minuten slog Djurgården en frispark rakt på Jonathan Levi, vilket ledde fram till att Sead Haksabanovic fick ett skottläge inne i straffområdet. Men Peking-stjärnan skruvade avslutet utanför den bortre stolpen.

I den 42:a minuten skapade sedan Djurgården ett jätteläge. Magnus Eriksson spelade fram Edward Chilufya i djupled men trots att han blev mer eller mindre ensam mot IFK:s målvakt Oscar Jansson sköt zambiern utanför.

Norrköping, som inte lyckades skapa mycket framåt i första halvlek, blev rejält kapade av sin ytterforward Jonathan Levi i paus. Han slaktade både sig själv och sina lagkamrater när han i pausintervjun med Discovery+ sa:

– Jag vet inte om jag ska säga så mycket. Jag är rädd att jag säger för mycket i så fall. Ingen ville ha bollen, vi hade ingen rörelse. Totalt uruselt. Från varenda jävla spelare i laget är det pissdåligt. Vi får steppa upp oss. Det är väl Oscar (Jansson, målvakt) som är godkänd.

Tidigt i den andra halvleken var Norrköping sedan nära att göra 1-0. Nyförvärvet Samuel Adegbenro sköt tätt utanför stolpen efter att ett inspel från Abdulrazak Ishaq studsat fram till honom.

Efter en timmes spel var det så dags igen för Edward Chilufya att få chansen att näta. Då avslutade Djurgårdens stjärnskott över målburen. Med en kvart kvar att spela fick sedan Kalle Holmberg en stor möjlighet att göra mål. Nära mål fick han bollen vid fötterna, men avslutet täcktes bort till lagkamraten Haris Radetinac, som därefter sköt tätt utanför ena stolpen efter touch på Peking-back.

Då undrade nog många om Djurgården skulle lyckas spräcka nollan. Och ja, det skulle hemmalaget. I den 78:e minuten skarvade Haris Radetinac in 1-0 från nära håll. Inhopparen nickade hem ett inlägg till Magnus Eriksson, varpå Eriksson drog till med ett misslyckat avslut som hamnade hos just Radetinac. Abdulrazak Ishaq stod nedanför målskytten och såg därför till att målet inte vinkades av för offside.

Matchen slutade 1-0 och därmed står Djurgården på sex poäng efter två spelade omgångar. Norrköping har bara en poäng på kontot.

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen.se