När det var mållöst efter en timme mellan IFK Norrköping och AIK bytte Rikard Norling in Ari Skúlason och bytte position på Sam Adegbenro. I första anfallet därefter hittade Skúlason till Adegbenro som avgjorde stormötet. Vi är ett riktigt bra lag, säger matchhjälten som hann med även ett andra mål.

Kommandot svängde mellan Norrköping och AIK under första 45. Norrköping började piggt men AIK tog över helt efter en kvart med bland annat en stolpträff från Nicolas Stefanelli innan Norrköping återigen tog sig in i matchen.

I andra hade AIK en Nabil Bahoui-nick i virket men efter en timme var matchen fortsatt mållös.

Skytteligaledare

Rikard Norling plockade då av centrala anfallaren Carl Björk och flyttade in Sam Adegbenro på hans plats och bytte in Ari Skúlason. Islänningens första bollkontakt kom ute på vänsterkanten, han tittade upp och slog ett inlägg som Adegbenro nickade via Budomir Janosevic i mål.

– Det är rakt på målvakten förvisso men det är ett jättefint mål, skicklig nick rakt ner i backen.

Och succéforwarden Adegbenro var inte färdig där. I 86:e minuten hittade Sead Haksabanovic in med ett inlägg som Adegbenro nickade stolpe in till 2–0. Hans femte mål på lika många matcher vilket också innebär skytteligaledning med två måls marginal.

– Det var en tuff match mot ett bra lag. Vi jobbade hårt och med lite tur så vann vi matchen, säger matchvinnaren till C More.

”Peking” är därmed uppe som tvåa i tabellen på tio poäng, två bakom Djurgården.

Textkäll/Bildlänk: Aftonbladet