Endast en allsvensk match från start blev det i fjol för Maic Sema. Konkurrensen i de offensiva leden är inte mildare 2021. “Jag vet vad jag kan”, säger Sema.

Faktum är att Maic Sema bara har startat för Kamraterna två gånger i allsvenskan sedan han vände hem till Norrköping sommaren 2019. Konkurrensskäl och en del skadeproblematik har stått i vägen.

Blir han anonym i massan i år?

Eller växer han ut till en joker?

Maic Sema klargör i alla fall att han är sugen som få nu när vi befinner oss i den allsvenska premiärveckan.

– Jag längtar efter att det ska dra igång. Det finns en längtan efter veckorna som kommer, där man tränar i veckan och sen får en tävlingsmatch på helgen, säger Maic Sema efter den första av två träningspass på tisdagen.

Hur har spelet känts för egen del under tränings- och cupmatcherna?

– Bra. Kroppen har känts bra en lång tid. Hungern är där och jag känner mig bra på träning.

Maic Sema har nu hunnit smälta alla förändringar som varit i IFK Norrköping sedan Rikard Norlings intåg som huvudtränare.

– Vi spelar på ett annorlunda sätt än vad vi gjorde förra året. Både offensivt och försvarsmässigt. Sen så är det en stil som jag har spelat i tidigare, i Sundsvall. Jag kände mig bekväm med vårt spelsätt väldigt tidigt, säger Maic Sema.

Sema kommer att behöva hålla en bra nivå för att få starta matcher i IFK Norrköping. Konkurrensen framåt är inte mild.

– Konkurrensen finns. Och den ska finnas, den är jag aldrig rädd för. Självklart vill man spela hela tiden, men så länge jag gör det bra och jag får förutsättningarna att visa vad jag kan och får chansen finns, så är det bra. Jag vet vad jag kan och har gjort poäng i matcherna jag har spelat hittills, säger Sema.

Blev du mer tjurig när du inte fick starta som 22–23-åring än vad du blir i dag?

– Jag blir fortfarande tjurig. I mitt huvud är jag fortfarande runt 22 (skratt). Jag kommer hit varje dag och vill bli bättre och vill spela. Jag känner mig inte klar. För mig är ålder bara en siffra – döm mig efter vad jag gör på planen.

I oktober i fjol startade Maic Sema upp ett städbolag vid sidan om fotbollen. Han hoppas det kan växa i framtiden, men betonar att det inte stjäl energi från fotbollen.

– Verkligen inte. Jag har folk som jag jobbar med som gör det väldigt bra, säger Maic.

Tabelltipsen har börjat rassla in och ni placeras mellan trea och sexa ungefär.

– Jag tycker att vi är starka som lag. Vi har konkurrens på nästan alla positioner. Folk som tippar har oftast fel. Jag tycker att vi ska vara med där uppe. Så bra är vi. Vad andra säger spelar ingen roll.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar