Kryss i premiären. Inga poäng alls i säsongens andra allsvenska match. IFK föll med matchens enda mål borta mot Djurgården och har därmed fått en tuff start på säsongen.

Premiären blev en match där det nästan inte gick att dra några växlar över huvud taget med tanke på snökaoset och förutsättningarna.

I den bemärkelsen var 1–1 mot Sirius helt okej.

Vad skulle IFK följa upp det med på ett betydligt mer lättspelat Tele2 Arena?

I första halvleken; något betydligt sämre. Det var verkligen inga bra 45 minuter av Peking där Djurgården, efter en avvaktande start, tog över matchen totalt.

Hemmalaget skapade många farliga lägen.

Edward Chilufya hade ett inledande kanonläge, Niklas Bärkroth följde upp och Magnus Eriksson nickade i bra läge utanför. Djurgården vann gång på gång bollen på sin press och satte IFK i svåra lägen. 

Det krävdes ett Djurgårds-misstag där Aslak Vonn Witry kastade in bollen på fötterna på Jonathan Levi som hittade Sead Haksabanovic vars skott gick en bit utanför den bortre stolpen.

Det var ungefär så mycket laget hade i offensiv väg, där Djurgården fortsatte att vara chansmässigt mycket bättre. 11–1 i avslut i den första halvleken sa det mesta. Och om inte det räckte var Jonathan Levis halvtidssnack med Discovery ytterligare en förstärkning av vad IFK presterat så långt.

Levi sa:

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi får gå in och få igång det i andra. Ingen vill ha bollen, det är ingen rörelse, totalt uruselt. I hela laget är det pissdåligt. När vi har bollen är det ingen som rör sig, vi där framme kommer felvända varje gång.

Även tränaren RIkard Norling höll med om att det fanns mer att hämta efter pausvilan.

– Jag kan väl hålla med om att det var sisådär, framför allt kan vi göra mer attitydsmässigt. Sedan tycker jag att vi växte in i det mer och mer, men vi kan vinna mycket på att bara gå in i dueller och vinna andrabollar och sådant, sa Norling.

IFK inledde också den andra halvleken bättre, även om Djurgården skapade de första lägena även efter pausen. Men i den 52:a minuten skapade IFK ett riktigt kanonläge när Abdulrazaq Ishaq frispelades i djupled, löpte sig loss och sköt ett skott som Aleksandr Vasiutin i hemmamålet fick slita för att parera. Returen sköt Samuel Adegbenro tätt utanför den bortre stolpen.

Det blev startskottet för en period av böljande och väldigt öppen fotboll. 

Båda lagen var framme och skapade halvlägen, även varsin misstänkt straffsituation där domaren Mohammed Al-Hakim dock friade åt båda hållen.

Djurgården hade dock fortfarande de allra vassaste, inte minst var Kalle Holmberg och Haris Radetinac farligt framme i ett dubbelläge med kvarten kvar där den sistnämnde till slut skickade bollen tätt utanför Oscar Janssons stolpe.

Så långt ganska svårbegripligt att hemmalaget inte hade gjort något mål på alla sina lägen.

Det skulle dock komma.

Bara minuterna senare.

Och när målet väl kom var det just Haris Radetinac som stod på rätt plats när Magnus Eriksson inte alls fick träff på sitt skott och Radetinac kunde skarva bollen i mål från nära håll. Misstänkt i offsideläge men reprisbilderna visade att den upphävdes av Abdulrazaq Ishaq som låg lågt nere i eget straffområde.

Resten av matchen handlade om IFK:s jakt på kvittering och att därmed försöka undvika första bortaförlusten mot Djurgården i allsvenskan sedan 2002. Men några riktigt heta lägen fick man aldrig riktigt till. Djurgården kontrollerade ganska bra och kunde hålla undan för de tre poängen. 

IFK därmed fortsatt utan seger i allsvenskan 2021.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar