IFK Norrköping föll mot Mjällby på Strandvallen. Därmed tappade laget mark i jakten på Europa-spel 2021. Det ser ju inte superljust ut för en Europaplats nu, säger Simon Thern till NT.

IFK Norrköping föll under lördagen med 2-0 borta mot Mjällby AIF i Blekinge. Norrköping är därmed nu på femteplats i allsvenskan med fyra poäng upp till BK Häcken på tredjeplats och med sex poäng upp till Elfsborg på andraplats. Med tre omgångar kvar av säsongen har därmed nu Peking ett tufft läge för att nå Europa-spel till nästa säsong.

Peking-mittfältaren Simon Thern menar att det nu krävs tre positiva resultat för att ha en liten chans att spela i Europa nästa säsong. 

– Vi måste ju vinna alla tre matcher så klart. Sen är vi ju beroende av vad de andra lagen gör. Vi har ju ingenting i egna händer. Dock så har vi ju en stark målskillnad så om vi vinner de matcherna blir det ju ytterligare där. Men det ser ju inte superljust ut för en Europaplats nu, säger han till NT.

Thern är även vidare besviken över förlusten på Strandvallen.

– Jättetråkigt så klart. Det är tre matcher kvar och vi har väl sex poäng upp till andraplatsen. Det är klart att det är jävligt surt. Inte minst med tanke på hur bra vi var i början och den lilla kollapsen vi hade poängmässigt sen. Nej. Jävligt surt, säger han.

Norrköping har därmed nu tre raka matcher utan seger och ställs härnäst mot Falkenbergs FF, den 23 november, på hemmaplan i allsvenskan. 

Källa: Fotbollskanalen