IFK Norrköping dam följde upp veckans detaljer med att sätta dem på plats. Utdelningen? Sex mål framåt och en målvaktsnolla för Sabina Robertsson som debuterade i tävlingssammanhang.

  –En bra genomförd match med mycket positivt i och ett lyft sedan förra helgen, sa huvudtränare Anders Gahnström efter 6–0 (2–0) mot Nittorps IK.

 

Den energi och revanschlust Anders Gahnström efterlyste inför den tredje omgången av division 1 mellersta Götaland hade laget inga problem att plocka fram mot gästande Nittorp.

Matchen var hemmalagets redan från början.

Elva minuter in i matchen kom 1–0. Då hade de redan haft ett antal chanser.

Ett skott utifrån letade sig in vid stolproten. Hennes första av tre för eftermiddagen.

Lovisa Gustafsson dubblade ledningen strax innan halvtid.

–I halvtid pratade vi om att köra vidare men framförallt om att ösa på och försöka avgöra matchen. Det är precis det vi gör med 3–0 bara några minuter in i halvleken – därefter pumpar vi på. De har några skott utifrån men överlag är vi stabila både offensivt och defensivt, sa Anders.

Alma Sjödal gjorde både 3–0 och 4–0 innan hon vackert assisterade fram Emilia Larsson till 5–0. Med åtta minuter kvar satte hon dit sitt tredje.

–Vi var ett par nivåer bättre än dem i dag. En bra match med mycket mål och en nolla bakåt.

En rättvis seger där IFK dams fokusering bidrog till tre poäng.

 

Detaljerna de slipat på under veckan gav utdelning.

–Det var små detaljer som gjorde väldigt mycket, framförallt i vårt positionsspel defensivt som gjorde att vi vann bollen. Det kändes väldigt bra.

Anfallstrion stod för målen och bakåt visade försvarslinjen på ett fint arbete. En laginsats över hela banan.

–Viktigt för Lovisa, Alma och Emilia att göra mål. Kul för Sabina att hålla nollan – för en målvakt är det jätteviktigt. Det var ett bra kvitto för henne och hela vår defensiv.

Anders varnar en aning för gårdagens motstånd som han tror kan ställa till problem för lag i serien trots en hel del insläppta mål.

–De hade ett ungt lag som jag tror kommer knipa poäng i framtiden – många lag kommer att gå på pumpen mot dem.

 

IFK Norrköping dam fortsatte att skapa målchanser. Den som hittade rätt flest gånger var Emilia Larsson.

–Hon hade kunnat göra ännu flera och det bevisar att hon hela tiden är på rätt plats och är mycket involverad. Hon håller sig framme och det är en tjej som vill väldigt mycket och vill ha väldugt mycket boll och då belönas man med ett bra resultat.

   En bra uppladdning inför onsdagens match i Svenska Cupen?

–Det var en väldigt bra match utifrån självförtroende. Vi kunde också rulla på lite folk i andra halvlek. Det blev en bra match i många avseenden, sa Anders Gahnström.

Källa: IFK Norrköping