Oroväckande bilder för IFK Norrköping. Storstjärnan Sead Haksabanovic
klev av skadad. Enligt Dplay behövde Peking-stjärnan bandage.

I veckan blev det klart att IFK Norrköping köper loss Sead Haksabanovic från West Ham. Köpet gav utdelning omgående. Redan efter bara några minuter sprang sig anfallaren fri och placerade in ledningsmålet bakom in något felplacerad Lucas Hägg Johansson i Kalmar-målet. 

– Jag fick med mig bollen efter en passning från Simon Thern. När jag var fri var det bara att lägga in den i första. Målet gav mig självförtroende. Nu är det bara att fortsätta, säger målskytten till Dplay. 

Kalmar försökte därefter kvittera, men IFK Norrköping gjorde det svårt för Smålandslaget. Men till slut kom kvitteringen. Romario tog hand om frisparken som gick via Peking-muren och ställde Isak Pettersson fullständigt i hemmamålet. 

Klev av skadad

Målet betydde 1-1 som var ställningen i halvtid.

– Jag tycker vi gör det helt okej med tanke på den tuffa inledningen. Vi ligger kompakt och gör det helt okej, säger Svante Ingelsson till Dplay som är tillbaka i Kalmar den här säsongen. 

Christoffer Nyman gjorde sedan 2-1 i den andra halvleken efter att KFF-försvaret missat rensningen. Simon Thern stod för assisten även den här gången. 

I matchminut 75 tvingades Sead Haksabanovic avbryta matchen. Prestigevärvningen satte sig ner på gräset och hade stora smärtor. Sedan leddes han av planen med hjälp av läkarteamet. Enligt Dplays utsände bandagerades Haksabanovic som vid flera tillfällen tog sig vid magen. 

Kalmar gick sedan för kvittering men Nanne Bergstrands gäng lyckades aldrig sätta dit den och matchen slutade 2-1. 
Källa: Expressen