Linus Wahlqvist från start och Sead Haksabanovic på bänken.
Jens Gustafssons justeringar i startelvan fick inte önskat resultat
Häcken slog IFK Norrköping efter dubbla mål av Alexander Söderlund. Slutresultatet skrevs till 2–1.

Efter Malmö FF:s seger i Skånederbyt var IFK Norrköping piskat att vinna mot Häcken för att hänga med i tabelltoppen.

Då valde Jens Gustafsson att göra två förändringar i startelvan – nyförvärvet Linus Wahlqvist gick in från start och Sead Haksabanovic sattes på bänken. 

Det skulle Gustafsson få ångra. 

Hemmalaget utnyttjade ett kontringsläge på högersidan när Godsway Ekpolo satte fart och väggspelade med Alexander Söderlund – inlägget nådde sedan norrmannen och ledningen var ett faktum. 

Dagerstål utvisad

Norrköpings uppförsbacke blev sedan ännu brantare när Filip Dagerstål visades ut i samband med en tackling på Teodor Wålemark. Utdelningen för hemmalaget skulle komma bara minuter senare – ett slumpartat inlägg från Leonard Zuta ställde Norrköpingsförsvaret; Söderlund fanns på bortre stolpen och petade in 2–0 bakom Isak Pettersson. IFK Norrköping lyckades reducera genom Rasmus Lauritsen,   men kom inte närmare än så. Därmed gör Malmö FF ett litet miniryck i toppen och leder nu allsvenskan tre poäng före just IFK Norrköping.

Målskytten Lauritsen efter matchen:

– Målet kom för sent, tyvärr. Vi gör det inte superbra och har lite otur igen. Det röda kortet får man inte släppa till alltså… Det är tungt, men vi kunde gjort det mycket bättre i första halvlek. Det blir en helt annan match när utvisningen kommer, säger mittbacken i Dplay och fortsätter:

– Vi släpper in för många mål just nu. Det enkla svaret är att vi måste bli bättre i egentligen alla delar av spelet.

Desto muntrare miner var det hos Häckens Viktor Lundberg.

– Kul att få lite mer minuter! Norrköping är ett bra lag, men vi rullar boll bra och kommer till fina lägen. Det kändes bra att hoppa in, jag har känt mig pigg ett tag nu. Otroligt viktigt att vinna i dag och kunna hänga med i toppen. Vi behöver hålla samma tempo vi har hemma även på bortaplan, säger Lundberg i Dplay.

Källa: Expressen