IFK Norrköping tog första trean sedan i mitten av augusti. Isak Bergmann Johannesson och Christoffer Nyman sänkte Kalmar till 2-0. Det här var
underbart skönt, säger Peking-mittfältaren Alexander Fransson till Dplay.

IFK Norrköping jagade på måndagen första segern sedan i mitten av augusti mot nästjumbon Kalmar FF på Guldfågeln Arena i Småland. Detta utan bland annat Sead Haksabanovic, som lämnades utanför matchtruppen på grund av sjukdom. 

Peking ställde därför upp med samma offensiv som senast mot Östersund, och var tidigt nära att få fira ett ledningsmål. Isak Bergmann Johannesson mötte ett fint inspel i straffområdet av Simon Thern med pannan, men fick se Ole Söderberg rädda avslutet. Lite senare var även Jonathan Levi nära 1-0, men åter räddade Söderberg. 

Just Bergmann Johannesson och Levi skulle dock få revansch för sina missar. I den 28:e minuten spelade Levi fram Bergmann Johannesson i straffområdet till 1-0 och ledning. Strax före halvtid utökade även Norrköping till 2-0 genom ytterligare ett nickmål, den gången av Christoffer Nyman, som fick fira sin elfte allsvenska fullträff i år. Det stod sig också första halvlek ut.

Kalmar FF hotade lite mer framåt i andra halvlek, men utan att få in ett reduceringsmål. Norrköping kontrollerade i stället matchen till seger med 2-0 och är därmed nu på fjärdeplats i allsvenskan. KFF är i sin tur fortsatt på 15:e-plats.

– Det var en stor laginsats i dag med hög arbetsmoral över hela planen. Vi fick också med oss en nolla, det här var underbart skönt, säger Peking-mittfältaren Alexander Fransson till Dplay och fortsätter:

– Jag vet inte hur många matcher det är kvar, men det är bara att ta en match i taget och inte hålla koll på tabellen. Det kan låta klyschigt, men det är vårt fokus och det måste vi förhålla oss till. 

KFF-kaptenen Viktor Elm var i sin tur besviken efteråt. 

– Det var väl inte skitbra, och vi skapade chanser som var rätt bra också, som vi måste göra mål på. Vi kom dock ut lite fel och gjorde lite fel grejer, säger Elm till Dplay och fortsätter:

– Vi blev alldeles för centrerade och i deras anfallsspel kunde de komma upp för lätt på kanterna. När vi ändrade i andra blev det lite bättre och de hade egentligen inte jättemycket förrän vi började offra lite för att gå framåt. Jag tycker att vi gjorde lite felval i första halvlek, säger KFF-kaptenen Viktor Elm till Dplay.

Källa: Fotbollskanalen