Carl Björk blev matchhjälte för IFK Norrköping. Anfallaren gjorde fjärde och femte målet för säsongen när laget vände borta mot Sirius efter Moustafa Zeidans drömmål. IFK Norrköping vann till sist med 4-2.

Förspelet till matchen mellan Sirius och IFK Norrköping handlade nästan inte om alls om det fotbollsmässiga. Båda klubbarna var kritiska till flagg- och banderollförbudet som polisen delade ut inför matchen och bland annat Pontus Jansson uppmärksammade beslutet.

När matchen kom i gång blev det en sprakande första halvlek.

Moustafa Zeidan fick en drömträff i den åttonde minuten och hans skott satt i krysset bakom Oscar Jansson i Norrköpings mål. Men bortalaget svarade efter 20 minuter. Linus Wahlqvist stod rätt i röran på en frispark och med ryggen mot mål fick han in 1-1.

Norrköping vände

Fyra minuter senare hade Norrköping vänt efter en ny fast situation. 

Hannes Sveijer i målet tippade ut Jonathan Levis frispark men på returen fanns inga Siriusspelare närvarande och Carl Björk satte ledningsmålet i en nästan öppen målbur.

Samuel Adegbenro hade ett tredje mål i nät men målet dömde bort för hands i mottagningen innan kanonskottet som gick ribba in.

Dramatiken fortsatte sedan redan innan andra halvleken startade när en person låg livlös på läktaren. Personen fick vård på plats innan den fördes i väg till sjukhuset.

Björk tvåmålsskytt

När halvleken kom i gång kom Norrköpings 3-1- mål på en tredje fast situation när Carl Björk stötte in sitt andra mål i matchen.

Jacob Ortmark träffade stolpen på en frispark kort efter målet men det blev IFK Norrköpings match och det blev en riktig kross.

Kristoffer Khazeni stod för en individuell prestation när han tog sig in i straffområdet och placerade in 1-4. Adam Ståhl reducerade med en nick på tilläggstidens sista minut och matchen slutade 4-2 till IFK Norrköping.

Textkälla/Bildlänk: Expressen