Norrköping firar 125 år i dag. Och ”Totte” gick på kalas. Lagkapten Nyman räddade poäng med två mål i upphämtningen mot Elfsborg.

Norrköping kom ut vasst i festliga 125-årsmatchen mot Elfsborg.

Men efter tio fina inledningsminuter var det i stället Elfsborg som satte öppningsmålet. Oliver Zandén gjorde 1–0 via Daniel Eids ben. När sedan man styrde upp ett drömanfall i 39:e minuten som slutade med en direktskarv från Simon Olsson till Rasmus Alm och chipp in till 2–0 var det långt från feststämning I Norrköping.

Men spelaren som kanske mest av allt personifierar klubben just nu, lagkapten Christoffer ”Totte” Nyman ville annat. Direkt efter 2–0 nickade han in reduceringen och gav liv i matchen.

Chansrik andra halvlek

– Ja verkligen, det ger oss större självförtroende inför andra, sa han i paus.

I andra halvlek öppnade det upp sig än mer. Chanserna avlöste varandra och till slut var det Norrköping som kvitterade. Ishaq Abdulrazak tog sig fram på högerkanten och slog ett inlägg Nyman kunde nicka in.

Efter det vreds reglagen upp än mer i en match där båda lagen jagade tre poäng för att hänga på i toppen.

Jonathan Levi sköt i stolpen för ”Peking” och Jesper Okkels drog två skott ribban för Elfsborg. Det sista studsade rakt ner på mållinjen och ut.

Mitt i revolverduellen bröts matchen på grund av inkastade föremål från läktaren.

– Det är hål i huvudet, idioti, säger Nordin Gerzic i studion.

Efter den oplanerade pausen avtog chansstormen en aning men Norrköping fick en stor chans i slutminuten på frispark. Men Levis avslut räddades av Tim Rönning.

– Det här var en supermatch, båda gick för det men kryss kanske var rättvist. Highlightspaketet kommer ta 14 minuter, säger Alexander Axén i Discovery.helskärm

Textkälla/Bildlänk: Aftonbladet.se