IFK Norrköping tog en tidig måsteseger i “sexpoängsmatchen” mot Trelleborg. Astrit Ajdarevic skadad igen, men viktig målskytt:

– Jag har ett stort huvud så någon gång måste man ju kunna nicka in den, sade Astrit.

IFK Norrköping vann matchen mot Trelleborg med 2-1 inför drygt 9.000 åskådare. Det avgörande målet tio minuter före slutet på nick från inhopparen Shpetim Hasani. Han var bänkad i ödesmatchen, men inbytt och blev matchhjälte till sist.

– Ett av mina bättre mål, sade Shpetim Hasani efter IFK Norrköpings 2-1-vinst mot Trelleborg.

Drygt 9.000 åskådare kom till gratismatchen på Nya Parken mellan Norrköping och Trelleborg. Ett lätt ångestladdat möte mellan två lag precis ovanför strecket. Precis som i vårmötet på Vångavallen vann IFK Norrköping med 2-1, den här gången efter ett segermål av Shpetim Hasani i den 79:e minuten.

– Jag känner en stor lättnad och glädje. Publiken har stöttat oss i varje match och det är kul att ge något tillbaka och samtidigt lämna dem (Trelleborg) bakom oss, sade Hasani.

Hasani, som har startat de flesta matcher den här säsongen, fick börja på bänken den här gången. Han kom in samtidigt som skadade speldirigenten Astrit Ajdarevic gick ut efter 66 minuter – och knappa kvarten senare kopierade han Ajdarevics bedrift från den första halvleken: en behärskad nick i målet efter ett fint inlägg.

–         Jag försökte först slå ett inlägg själv, men spelade ut till David Wiklander som spelade över till “Florre” (Mathias Florén). Han slog ett perfekt inlägg och jag kom med fart och nickade in den, sade Hasani.

Självklart hade han hellre valt att starta matchen, men han accepterade tränaren Janne Anderssons beslut att börja på bänken.

– Det är Janne som bestämmer, men han sade åt mig att vara förberedd på att hoppa in i andra halvlek.

TFF var inte alls ofarligt. Andreas Grahm var ständigt på hugget och Mattias Adelstam hade ett par bra lägen. Det var Adelstam som serverade Kristian Haynes till kvitteringen i den 44:e minuten, och det var samme man som hade ett kanonskott i ribban med tio minuter kvar. Närmare än så kom inte Trelleborg trots en intensiv press i slutminuterna. Det var en tuff och helt jämn match i högt tempo. Nu har vi gjort två bra matcher mot Norrköping utan att få med oss några poäng. Det är tunga poäng att tappa, men jag hoppas att de inte blir avgörande i slutändan, sade Trelleborgs tränare Tom Prahl.

Segern mot Trelleborg gör nu att Norrköping har fyra poäng ner till kvalplatsen.

–   Jag känner mig glad, sa tränaren Janne Andersson på presskonferensen.

Det var nervöst på slutet. Fyra övertidsminuter blev fem. När slutsignalen väl ljöd exploderade jublet. Andersson, Astrit Ajdarevic och ett par andra spelare hoppade av glädje och omfamnade varandra i en gruppkram.

 –   En jämn match över 90 minuter, sa Andersson.

IFK tog kommandot, hade övertag i bollinnehavet och skapade de flesta och bästa chanserna.

–   Vi  gör en riktigt bra första halvlek förutom de sista minuterna.

–  Med Martin (Smedberg-Dalence) , som debuterade på mittfältet denna match, får vi mer inlägg, samtidigt som Astrit kommer närmare Gunnar (Heidar Thorvaldsson) och vi får mer folk i boxen.

Två segrar och sex poäng i mötena med Trelleborg är ett bra facit.  Tack vare segern går IFK om TFF i tabellen till säkrare mark.

–  Vi har fått bra betalt mot Trelleborg. Men i mot andra lag har vi inte fått ett skit, så det är inget jag ber om ursäkt för.

Nästa vecka väntar absoluta bottenlaget Halmstads BK borta. De har hittills bara vunnit en enda match denna säsong. Hoppas det står kvar ännu ett tag……

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

 

Matchfakta;

IFK Norrköping-Trelleborgs FF 2-1 (1-1)

Mål; 1-0 Astrit Ajdarevic (16), 1-1 Kristian Haynes (44), 2-1 Shpetim Hasani (79).

Varningar, IFK Norrköping: David Wiklander, Abbas Hassan. Trelleborgs FF: Magnus Andersson.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.

Publik: 9 136.

IFK Norrköping (4-3-3): Abbas Hassan – David Wiklander, Anders Whass, Anders Wikström, Mathias Florén – Armin Tankovic, Marcus Falk-Olander (Shpetim Hasani 67), Astrit   Ajdarevic (Bobbie Friberg da Cruz 66) – Martin Smedberg Dalence, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Christopher Telo (Christoffer Nyman 72).

Trelleborgs FF (4-5-1): Viktor Norling – Johan Nilsson Guiomar, Thommie Persson, Tuomo Turunen (Peter Abelsson 86), Magnus Andersson – Mattias Adelstam, Kristian Haynes, Marcus Pode (Fisnik Shala 77), Ibrahim Koroma, Joakim Nilsson (Jonathan Asp 84) – Andreas Grahm.