Glen Riddersholm hotade med byten. Sedan gjorde hans lag fyra mål i andra halvlek när Hammarby föll ihop och IFK Norrköping vann med hela 4–1. Det är några spelare som får tio minuter, annars kommer vi behöva göra byten, sa Glen Riddersholm i Discovery Plus innan den mäktiga vändningen påbörjades.

IFK Norrköpings tunga säsong var på väg att förlängas efter den första halvleken hemma mot Hammarby.

Bortalaget tog ledningen strax innan halvtid när Ari Skúlason skarvade bollen i eget nät. Därefter fick sig Norrköpings spelare en avhyvling i paus.

– När vi håller oss till matchplanen tycker jag vi ser väldigt stabila ut. Men vi har också några spelare som kämpar med att vara disciplinerade under de första 45 minuterna. Det har jag pratat rätt mycket om i halvtid, säger tränaren Glen Riddersholm i Discovery Plus.

”Får tio minuter”

Riddersholm fortsätter:

– Alla hörnor som vi ger bort är dåliga individuella beslut som vi inte kan leva med. Det är några spelare som får tio minuter, annars kommer vi behöva göra byten direkt i andra halvlek.

Kanske något skrämda av sin tränare kom Norrköping tillbaka i matchen.

Edvin Kurtulus fällde Arnór Traustason i straffområdet och Arnór Sigurdsson förvaltade straffen fem minuter in i andra halvlek.

Därefter var det Traustasons tur att göra mål efter en rörig situation i straffområdet och plötsligt ledde Norrköping matchen.

Hammarby tappar i guldstriden

Hammarby hade flera jättelägen till kvittering men Norrköping höll undan och satte dessutom en spik i kistan i den 90:e minuten när Christoffer Nyman dunkade upp bollen i nättaket.

Segern skrevs till sist till hela 4–1 efter att Arnór Sigurdsson satt ännu ett straffmål under tilläggstiden.

Norrköping tar ett stort kliv upp från bottenstriden i och med segern.

Hammarby tappar i toppen av allsvenskan och har nu fem poäng upp till Häcken som leder serien med nio omgångar kvar.

Textkälla: Aftonbladet