Ett självmål och två mål av en skyttekung. Det var en målfest när IFK Norrköping vann mot
Hammarby med 3-1 i jakten på topp tre-lagen i tabellen.

– Det första är att vi vill vara topp tre, om målen kommer är det bra men det är inte mitt fokus, säger tvåmålsskytten Samuel Adegbenro i Discovery Plus.

Det var en publikfest på Platinum Cars arena när Norrköping tog emot Hammarby.

Och det skulle vara hemmalaget som inledde bäst. Mads Fenger gjorde ner Carl Björk i straffområdet och det var en solklar straff.

Jonathan Levi tvekade inte från straffpunkten och ledningen var ett faktum efter 16 minuter spelade.

Den första halvleken skulle vara en mardröm för Hammarby. Både Mohanad Jeahze och Jon Gudni Fjoluson utgick skadade. Och precis innan den första halvleken var över slog skyttekungen Samuel Adegbenro till efter ett inspel av Ishaq Abdulrazak.

Självmål av Wahlqvist

Men i den andra halvleken kom bortalaget ut med en annan attityd. Efter flera målchanser hittade Hammarby tillslut nätet – via en udda spelare. 

Astrit Selmani slog ett hårt inlägg och Norrköpingskaptenen Linus Wahlqvist petade in bollen i sitt egna mål.

Men Wahlqvists självmål oroade inte hemmalaget.

Med cirka tio minuter kvar av matchen slog Adegbenro till igen och satte 3-1 för Norrköping, hans 14:e mål för säsongen.

Adegbenro: ”Mitt fokus är topp tre”

Det blev inga mer mål och IFK Norrköping är nu två poäng ifrån tredjeplacerade Malmö FF.

– Det första är att vi vill vara topp tre, om målen kommer är det bra men det är inte mitt fokus, säger tvåmålsskytten Samuel Adegbenro i Discovery Plus.

– Det är viktig för oss speciellt för våra underbara fans. Alla är lyckliga nu. Det var längesen, jag är så glad att få se alla igen. Vi har jobbat hårt och tränat på bra, och tränarens taktik är så bra. Det är det hårda jobbet som gör det.

Textkälla/Bildlänk: Expressen