fribergBP Sjätte raka matchen utan förlust för IFK Norrköping. Hemmamötet mot Brommapojkarna slutade med seger med 2-1, men segermålet kom inte förrän på stopptid. Då forcerade inbytta Bobbie Friberg da Cruz in 2-1 med en snygg nick.

BP visade annars att den starka insatsen mot Djurgården (3-0) senast inte var en tillfällighet och borde ha tagit ledningen under första halvtimmen av matchen. I stället gjorde IFK Norrköpings Andreas Johansson matchens första mål efter 32 minuter, men BP replikerade snabbt. Tre minuter senare kvitterade Andreas Eriksson efter ett inlägg från Mauricio Albornoz.

Det oavgjorda resultatet stod sig sedan ända tills matchen var inne på stopptid. Domaren hade lagt till 5 minuter och hemmalagets segermål kom i den 92:e minuten! Bobbie Friberg da Cruz utnyttjade Martin Smedbergs hörna, och nickade distinkt in bollen i nät, och fastställde slutresultatet 2-1 (1-1).

– Det där kan jag. Inte så mycket målvakten kunde göra där. Det var jävligt skön att få göra mål igen, kommenterade målskytten och matchhjälten till cmore efter matchen.

En matchhjälte som haft sparsamt med speltid på sistone, och nu fick hoppa in cirka tio minuter in i andra halvlek.

– Det klart att det är viktigt att få spela, har inte varit så många minuter. Det blev lite felpass i början men det var gott att få komma in, konstaterade Bobbie.

Dessförinnan hade Andreas Johansson gett IFK ledningen i den första halvleken i en stökig situation. Någon minut därefter var det dock kvitterat, när Andreas Eriksson från fritt läge nickade in bollen. Matchen stod därefter och vägde mycket innan Friberg da Cruzs förlösande segermål. Chanser i övrigt saknades heller inte. IFK Norrköping hade två frisparkar bara metern från straffområdeslinjen och fick två gånger se BP-försvarare rädda på mållinjen. Samtidigt hade BP flera frilägen och spelmässigt borde BP ha vunnit matchen och fått tre välbehövliga poäng. Segern kan heller inte dölja Norrköpings offensiva problem sedan Thorvaldsson och Khalili flyttat. Efter en varning mot BP har man nu dessutom anfallaren Christoffer Nyman avstängd mot Djurgården hemma på torsdag. I och med segern går IFK förbi lokalkonkurrenten Åtvidaberg i serietabellen.

Nu väntar ny hemmamatch på torsdag 22 augusti mot Djurgården!

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta;

IFK Norrköping – Brommapojkarna 2-1 (1-1)

Mål; 1-0 Andreas Johansson (32), 1-1 Andreas Eriksson (35), 2-1 Bobbie Friberg Da Cruz (90).

Varning: IFK Norrköping: Christoffer Nyman, Bobbie Friberg Da Cruz, Christopher Meneses Barrantes. Brommapojkarna: Tim Björkström, Ivo Vazgec.

Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping.

Publik: 5 479.

IFK Norrköping (4-4-2): David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic (Bobbie Friberg Da Cruz 56), Morten Skjönsberg, David Boo Wiklander, Mathias Florén – Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Alexander Fransson (Christopher Meneses Barrantes 61), Christopher Telo – Christoffer Nyman (Rawez Lawan 76), Isaac Kiese Thelin.

Brommapojkarna (4-3-3): Ivo Vazgec – Tim Björkström, Pontus Segerström, Jacub Une Larsson, Panajotis Dimitriadis – Serge-Junior Martinsson Ngou, Mauricio Albornoz, Jesper Karlström (Bojan Djordjic 85) – Andreas Eriksson, Joakim Lindner (Martin Falkeborn 63), Pontus Åsbrink (Filip Tronet 77)