Målvakterna hade en tuff afton på Guldfågeln arena i Kalmar. IFK Norrköping och Kalmar FFspelade 2 – 2 efter att tre mål styrts in via försvarare. Poängräddare blev Kalmars 17 – åriga Melker Hallberg med ett drömmål.

– Matchen ska vara stendöd med de chanser vi har, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson till CMore efter matchen.

Kalmar FF förlängde sin hemmasvit till sex raka matcher utan förlust efter 2 – 2 hemma mot IFK Norrköping.

Poängräddare blev Melker Hallberg – med ett drömmål. 17-åringen tog emot bollen utanför straffområdet – och drog till med en volley rakt upp i krysset.

– Ibland händer det, säger han till CMore efter matchen.

– Jag tar emot bollen och får en träff. En volley som dyker ganska bra, säger han.

Varken IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson eller Kalmars dito Etrtit Berisha hade en lätt dag på jobbet – då samtliga mål ställde dem. Fem minuter innan halvtid gjorde Måns Söderqvist 1-0 på ett långskott. Skottet styrdes på en försvarare och lurade Mitov Nilsson åt fel håll – som inte heller lyckades parera skottet med foten.

I andra halvleken kom IFK Norrköping ut med en högre press – och fick utdelning i 59:e minuten. På en passning från vänsterkanten tog Gunnar Heidar Thorvaldsson emot bollen och avslutade snabbt – via Markus Thorbjörnssons fötter – in i mål.

Och bara fyra minuter senare skulle det smälla igen. Martin Smedberg Dalence spelade snett bakåt från sin högerkant till Christopher Telo, vars avslut styrdes på Mats Solheim in i mål. En chanslös Etrit Berisha slog ut uppgivet med händerna.

I andra halvleken byttes Henrik Rydström in, och noterades för sin 300:e match. Kalmar lyckades dock aldrig förändra matchbilden nämnvärt – fram till Melker Hallbergs mål, som punkterade slutresultatet till 2-2.

– Oerhört tungt att inte få med sig segern, för den tycker jag att vi förtjänade, säger IFK Norrköpings Janne Andersson till CMore efter matchen och tillägger:

Den som var mest framträdande i IFK var innermittfältaren Andreas Johansson.

IFK:s manager Janne Andersson summerade matchen så här:

– Jättenöjd med agerandet som helhet. En riktigt bra bortamatch. Första målet är jättetufft att få emot oss, deras andra är svårare att försvara sig emot. Det är en fantastisk individuell prestation, men med tanke på spelet ska ju matchen egentligen vara stendöd redan innan deras 2-2-mål.

Janne ansåg att IFK var värda segern.

– Oerhört tungt att inte få med sig en seger, det var vi värda med råge. Men fortsätter man göra bra grejer får man utdelning till slut. Då kommer segrarna. Vi sätter några bollar nästa gång i stället.

Ja, ny chans kommer på torsdag då väntar en tuff hemmamatch mot IFK Göteborg!

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta;

Kalmar FF – IFK Norrköping 2 – 2 (1 – 0)

Mål; 1-0 Måns Söderqvist (41), 1-1 Gunnar Heidar Thorvaldsson (59), 1-2 Christopher Nilsson Telo (63), 2-2 Melker Hallberg (79).

Utv, IFK Norrköping: Marcus Falk Olander (90).

Varningar, Kalmar FF: Jonathan Ring, Melker Hallberg.

Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa.

Publik: 5 235.

Kalmar FF (4-2-3-1): Etrit Berisha – Mats Solheim, Paulus Arajuuri, Markus Thorbjörnsson, Emin Nouri – Ismael Silva (Henrik Rydström 65), Melker Hallberg – Romario Sipiao, Måns Söderqvist (Sebastian Andersson 75), Jonathan Ring (Jonathan McDonald 55) – Papa Diouf.

IFK Norrköping (4-4-2): David Nilsson – Nikola Tkalcic (Bobbie Friberg da Cruz 33, Isaac Kiese Thelin 83), Morten Morisbak Skjønsberg, Marcus Falk Olander, Marhias Florén – Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, Christopher Telo – Gunnar Heidar Thorvaldsson, Imad Kahlili (Christoffer Nyman 71).