IFK Norrköping förlorade den första träningsmatchen på träningslägret på Mallorca. Real Mallorcas förstärkta B-lag blev för tuffa och vann matchen med 3-1 (1-1).

– Vi mötte ett väldigt starkt lag, säger IFK-tränaren Janne Andersson.

I fjol körde IFK Norrköping över ett reservbetonat Mallorca med 5-0. Spanjorerna tog inte lika lätt på onsdagens träningsmatch. Imad Khalili gav dock IFK ledningen i den första halvleken.

IFK Norrköping har hårdsatsat inför säsongen och ges goda chanser till en hög placering i år. Men efter förluster på slutet mot Assyriska och Brage så ser det mindre positivt ut. I dag ännu en förlust – om än mot bra mycket starkare motstånd. Det blev 1-3 mot spanska La liga-klubben Mallorca.

– Det var tufft motstånd och de hade 5-6 spelare som spelat i La Liga, säger Pekings målskytt Imad Khalili till FotbollDirekt.se.

IFK Norrköping öppnade trots allt starkt och pressade Mallorca ordentligt inledningsvis. En fin första halvtimme avslutades med att Khalili kunde ge Peking ledningen.

– Vi vann bollen högt och Andreas Johansson la en fin djupledsboll, jag kom fri och satte dit den, berättar Khalili.

Men hemmalaget kunde kvittera strax innan halvtid och i andra halvlek kunde Mallorca gå ifrån och till slut alltså vinna med 3-1.

– Vi styrde första 20 i andra, men sen när Mallorca tog ledningen så orkade vi inte riktigt. Vad vi kan ta med oss från den här matchen? Att vi måste bli tuffare framför mål, både vårt eget och motståndarens säger IFK-tränaren Janne Andersson..

Ni har haft en tung period nu med tre raka förluster. Hur tänker ni kring det?

– Vi spelade med ett blandat lag mot Brage så vi har bara två raka förluster. Jag säger samma sak som jag sa när vi vann mot Åtvidaberg: än så har vi inte vunnit en enda poäng. Det här var en suverän genomkörare för oss. Det är alltid surt att förlora, det är alltid irriterande när man inte vinner men det var en bra match för oss att få.

Imad Khalili blev målskytt igen.

– Ja, men han skulle ha gjort ett till. Han hade våran bästa chans efter en hörna, meddelar Janne Andersson.

Shpetim Hasani åkte på en stämpling och tvingades att bryta (Modou Barrow ersatte med tio minuter kvar).

Det var det enda bytet vi gjorde. Det ska inte var någon fara med Shpetim som var bra för övrigt. Han vann mycket på huvudet och var pigg, fortsätter Janne Andersson.

Andreas Johansson gjorde, enligt IFK-tränaren, sin bästa match sedan Bochumförvärvet kom till Norrköping.

Andreas är ifatt nu efter sin sjukdom. Han såg väldigt bra ut.

På lördag spelar IFK Norrköping sin andra match på lägret på Mallorca. Då med en mer B-betonad uppställning.