I genrepet före tävlingssäsongen kan det kännas skönt med en seger. I träningsmatchen hemma på Nya Parken mot Djurgården kom den.

– Jag är jättenöjd med matchen vi gör, sa IFK Norrköpings manager Janne Andersson efter IFK;s seger med 2-1 (0-0).

Inget av lagen lyckades trycka in ett ledningsmål under den första halvleken. IFK Norrköpings nyförvärv Rawez Lawan utgick skadad tidigt.

Mot slutet av den första halvleken fick IFK:s skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson ett riktigt bra läge. Inne i Djurgårdens straffområde prickade islänningen stolpen, varpå bollen gick i andra stolpen och sedan ut. Precis därefter var Djurgårdens Simon Tibbling ytterst nära att trycka in 1-0 efter en fin passning snett inåt bakåt i straffområdet, men David Mitov Nilsson i Pekings mål hann först fram.

I början av den andra halvleken tvingades även nämnde Thorvaldsson kliva av planen på grund av smärtor.

Med tjugo minuters spel kvar av matchen knorrade sedan IFK:s Martin Smedberg Dalence snyggt in en frispark i mål. Yttern klippte till från ett drömläge precis utanför straffområdet.

IFK Norrköping dominerade i den andra halvleken och Kenneth Höie stod bland annat för en läcker räddning med ungefär en kvart kvar att spela. Ett anfall från hemmalaget slutade i ett farligt skott inifrån straffområdet, som norrmannen stötte ut efter att kvickt ha slängt sig ner på gräset.

Kort därefter brände Erton Fejzullahu ett nästintill friläge. Anfallarens avslut täcktes bort till slut. Med runt tio minuter kvar att spela kvitterade dock Djurgården till 1-1. Luis Solignac träffade stolpen med en nick och tryckte sedan in returen i mål. Norrköping kontrade dock. Lars Krogh Gerson drog till med ett långskott rakt i mål med bara minuter kvar av matchen. Mittfältaren knorrade in bollen i det bortre hörnet från en position utanför straffområdet. Matchen slutade 2-1 till IFK Norrköping.

Allt ser ut att gå så lätt för Martin Smedberg Dalence. Och det är verkligen ingen synvilla. Tre tappade kilon har gjort 28-åringen snabbare och starkare.

– Jag kunde ha spelat en kvart till i dag, sa han efter 2-1-segern mot Djurgården.

Efter tre kryss kom försäsongens första seger. IFK Norrköping vann, välförtjänt, i kylan.

– Sett till chanserna borde vi vunnit med större siffror, tyckte Martin Smedberg Dalence.

Precis som i de tidigare träningsmatcherna var göteborgaren i högsta grad inblandad när det osade kring gästernas straffområde. Martin, som assisterade till mål både mot Assyriska och Åtvidaberg, gjorde igår sitt första för säsongen och det var ett mästerverk! I 71:a minuten fick IFK frispark på straffområdeslinjen. Inte rakt framifrån utan en bra bit ut till vänster.  Smedberg Dalence klev fram och knorrade bollen över muren och i ”fel” hörn för Djurgårdens norske målvakt Kenneth Höie och bollen dök.

– Nästan idealläge, men jag hade gärna dragit tillbaka bollen lite. Då är det lättare att få den att dyka bakom muren. Nu gick det vägen ändå och målet var rättvist med tanke på chansfördelningen.

Både Rawez Lawan (innan skadan) och Gunnar Thorvaldsson (två gånger) hade träffat stolparna. Dessutom brände Christoffer Nyman ett friläge i första halvlek. Djurgården ägde en hel del boll men hotade sällan David Mitov Nilsson i hemmamålet.

– Så här mycket har vi inte skapat i de tidigare matcherna. Jag är mycket nöjd, sa IFK:s manager Janne Andersson.

Christopher Telo var nära att sätta 2-0 men i stället kvitterade Dif i 82:a genom inhopparen Luis Solignac.  IFK gick på knäna sista femton, men någon slags rättvisa skipades ändå när Lars Krogh Gerson pricksköt 2-1 på ett underbart sätt. Bollen satt i bortre krysset från cirka 20 meter.

– Vi vet att han har den fina träffen, det har han visat i landslaget (Luxemburg). Här har han spänt sig lite, men jag är som sagt inte alls överraskad, sa Janne Andersson.

Nu väntar fyra dagars vila innan årets tävlingssäsong börjar och då mot Landskrona Bois i Svenska Cupen.

-Vi är väl värda fyra dagars ledighet, speciellt mentalt efter lägret. Sedan väntar en bra träningsvecka. Det känns som vi är färdiga för tävlingsmatcher, sa Janne efter segern mot Djurgården.

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta;

IFK Norrköping – Djurgården 2-1 (0-0)

Målen: 1-0 (71) Martin Smedberg Dalence, 1-1 (82) Luis Solignac. 2-1 (89) Lars Krogh Gerson.

Varningar, IFK Norrköping: Morten Morisbak Skjönsberg. Djurgården: Erton Fejzullahu.

Publik: 688.

IFK Norrköping: David Nilsson – Bobbie Friberg da Cruz, Morten Morisbak Skjönsberg, Marcus Falk Olander, Mathias Florén – Martin Smedberg Dalence (David Boo Wiklander, 71), Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, Rawez Lawan (James Frempong 28 in ut 80, Joonas Tamm, 80) – Gunnar Heidar Thorvaldsson (Christopher Telo, 59), Christoffer Nyman (Isaac Thellin, 58).

Djurgården: Kenneth Höie – Yussif Chibsah (Sebastian Rajalakso, 75), Mattias Östberg, Emil Bergström, Jesper Arvidsson – Peter Nymann, Daniel Amartey, Andreas Johansson, Simon Tibbling (Luis Solignac, 75), Brian Span (Philip Hellquist, 65) – Erton Fejzullahu.