Avsaknaden av skyttekungen Gunnar Thorvaldsson, som är i Turkiet för att skriva proffskontrakt visade sig ej bli allt för stor i denna match!

Två bortdömda mål och ett i baken inom loppet av sex minuter. Trots mardrömsminuterna kunde IFK Norrköping vända och vinna hemmamatchen mot Mjällby med 3 – 2.

Som helhet är det här det bästa jag sett sedan jag kom till klubben, säger IFK-tränaren Janne Andersson.

Det var i den 22:a spelminuten som mittbacken David Boo Wiklander höll sig framme och tryckte in 1-0 bakom Mattias Asper.

Det var åtminstone vad publiken på Nya Parken trodde. Men domaren Martin Strömbergsson hade blåst i sin pipa. Han ansåg att Wiklander hade knuffat Robin Cederberg i ryggen på ett oschysst sätt i sekvensen innan bollen damp ner i straffområdet. Avblåsningen möttes med stora burop av en upprörd hemmapublik.

Men det var bara början. Bara minuten senare satte Robin Strömberg 1-0 till Mjälby – och kort efteråt fick Norrköping återigen ett mål bortdömt sedan Boo Wiklander vinkats av för offside.

Norrköpings tränare Janne Andersson ville dessutom ha straff både en och två gånger, först för en hands och sedan för en huvudlös satsning av Mjällby-keepern Asper, men domare Strömbergsson friade vid båda tillfällena.

– Det var ett par domslut som känns tveksamma, säger Andersson till C more.

Men till slut, efter ett massivt tryck, kom dock utdelningen för ”Peking”.

Lars Krogh Gerson nickade in 1-1 i den 43:e minuten.

– Skönt att få det precis innan paus. Telo (Christopher) gör ett grymt förarbete, så det är ett gratismål. Gunnar (Heidar Thorvaldsson) brukar göra dem, men nu när inte han är här så får någon annan kliva fram, sa Gerson till C more.

Och bara tre minuter in i den andra halvleken var det dags igen. Assistkungen Martin Smedberg Dalence sköt då ett skott från distans som styrdes på en försvarare och ställde Asper totalt fram till 2-1.

– Vi käkar upp dem efterhand. Vi gör en riktigt bra match och det är starkt att kunna vända, säger tränaren Janne Andersson.

Med knappt tio minuter kvar av ordinarie tid släppte Asper en tveksam retur på långskott från Imad Khalili och nyss inbytte Isaac Kiese Thelin höll sig påpassligt framme och satte 3-1.

Marcus Ekenberg reducerade sedan fram till 3-2 i den 89:e minuten, men närmare än så kom inte Mjällby.

– 3-1-målet blir, jag ska inte säga proppen ur, men det blir en tung uppförsbacke. Men det finns positiva saker att ta med härifrån, säger Mjällbytränaren Anders Torstensson till C more.

IFK Norrköpings tränare Janne Andersson, var mäkta imponerad av sina ”gubbar”.

– Det var en synnerligen logisk vändning. Vi har, trots värmen, hur mycket energi som helt. Som helhet är det här det bästa jag sett sedan jag kom till klubben. Det har spekulerats mycket om spelare som ska lämna, men vi har visat den här sommaren att vi håller ihop det här gänget på ett fantastiskt sätt, säger han.

Norrköping är i och med segern uppe på samma poäng 25 och med en match mindre spelad, som Mjällby och placerar sig på en nionde plats.

Nu väntar bortamatch på söndag 11 augusti för IFK Norrköping och då mot serieledarna Helsingborg!

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta;

IFK Norrköping – Mjällby 3-2 (1-1)

Mål; 0-1 Robin Strömberg (23), 1-1 Lars Krogh Gerson (43), 2-1 Martin Smedberg-Dalence (48), 3-1 Isaac Kiese Thelin (82), 3-2 Marcus Ekenberg (89).

Varningar, IFK Norrköping: Mathias Florén.

Mjällby: Daniel Nilsson, Marcus Ekenberg.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 5 718.

IFK:s lag mot Mjällby: David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Morten Skjönsberg, David Boo Wiklander, Mathias Florén – Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, Christopher Telo – Christoffer Nyman, Imad Khalili.