Khalili2En lyckad period över dryga fem minuter i 1:a halvlek gav IFK Norrköping tre poäng i bortamötet med Öster i fotbollsallsvenskan. Då gjorde IFK matchens båda mål och sedan hjälpte det inte att Växjölaget pressade.

– I våra båda tidigare matcher mot Kalmar och Göteborg har vi spelat riktigt bra, men inte fått utdelning. Nu fick vi retroaktivt betalt mot Öster, sade IFK Norrköpings Imad Khalili.

Imad, som stänkte in ledningsmålet på ett mäktigt långskott.

– Öster skapade många chanser och vi var långa stunder tillbakapressat. Därför måste vi vara nöjda med tre pinnar, fortsatte Khalili.

Första halvleken blev den mest händelserika på Myresjöhus Arena i år och 4 766 åskådare bjöds på en match med två ansikten Det bjöds på rena chanskavalkaden för IFK Norrköping, som gjorde tredje matchen inom loppet av sju dagar utan att visa trötthetstecken. Efter dryga 20 minuter visade Norrköpings Imad Khalili sin klass. På ett distinkt skott från dryga 20 meter spräckte Khalili nollan i 24:e minuten. Fyra minuter senare lurade han två Österförsvarare och prickade stolpen.

IFK Norrköping gjorde strax efter 2-0 när Östermålvakten Alexander Nadj olyckligt boxade bollen på Andreas Johansson, som via huvudet fick in bollen i målet. I det hopplösa läget vaknade Öster vilket gav en ny matchbild. Hemmalaget tog över och hade ett ribbskott genom Johan Persson och ett stolpskott genom Pablo Pinones Arce. I andra halvleken fortsatte Öster att jaga och Norrköping försvarade sig. Pablo Pinones Arce hade två bra chanser framför duktige David Mitov Nilsson i Norrköpings mål.

Bästa bössan i allsvenskan?

Imad Khalili säger både IFK Norrköpings tränare Janne Andersson och Östers tränare Andreas Thomsson!

– Smickrande att höra, säger Khalili själv efter sitt drömmål som bäddade för IFK Norrköpings seger mot Öster.

Öster inledde i ett högt tempo och Pablo Pinones Arce hade bränt ett friläge, starten på hans målsumparkavalkad. Då, från ingenstans slog Imad Khalili till med allsvenskans kanske största bomb. Från 27-28 meter drog han till och momentet senare kunde han se bollen vrida sig bort mot krysset. Östermålvakten Alexander Nadj var inte ens nära trots avståndet, trots fri sikt.

– Jag visste direkt att jag skulle skjuta. Jag ropade på Nikola (Tkalcic) att jag ville ha bollen. Jag hade redan sett att det var helt fritt framför mig. När jag väl träffade bollen kändes det direkt att den skulle gå in. Det var en sådan där härlig träff, säger Imad Khalili med ett leende.

Öster skapade en hel del chanser, framför allt i första halvlek, men hade förtvivlat svårt att göra mål. I andra kontrollerade ”Peking” händelserna och bärgade de tre poängen. Det var första nollan för säsongen för David Mitov Nilsson i IFK-målet.

– Det är jag jättenöjd med. Vi droppade lite mer än vanligt med våra mittbackar för att vi ville ha spelet framför oss. Det blir lite mer skott utifrån då och mycket kamp i boxen, men det tycker jag att vi skötte bra, säger Janne Andersson efter matchen.

Nu väntar ett litet uppehåll för IFK. Nästa match är mot Gefle borta den 14 juli.

– Jätteskönt att gå på ledighet med en seger i bagaget, säger Janne.