IFK Norrköping gjorde fyra mål i bortamatchen i Halmstad mot  bottenlaget HBK. Det gav noll poäng eftersom laget släppte in hela fem mål! Halmstad BK – IFK Norrköping blev en helt sanlös match.

– Vi slutade jobba efter vårt 3-1-mål, sa Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Nio mål i en match med totalt böljande Hawaii-karraktär. Publiken i Halmstad fick underhållning för pengarna den här kvällen.

Det var hemmalaget som började bäst. Emil Samuelsson gav HBK ledningen efter att ha fått stå helt omarkerad i straffområdet på en hörna.
Men just innan pausvilan kom ett psykologiskt viktigt mål. Christopher Telo nickade bollen via en HBK-backs rygg och i ribban. Returen snappade Shpetim Hasani upp och nickade in kvitteringen sekunder innan halvtid.

Men det var efter pausen som det riktigt dramat började.

Gunnar Heidar Thorvaldsson svarade för säsongens IFK-mål när han liggandes i luften sköt in 1-2 i det bortre hörnet – på helvolley!

Ett riktigt drömmål.

– Jag har gjort några sådana på träningen och vet att jag kan göra det, sa den förre Halmstadsspelaren efter matchen.

När sedan Christopher Telo gjorde 3-1-målet trodde de flesta att matchen var punkterad. Inklusive spelarna i IFK Norrköping. Men HBK ville annat. Joe Sisse reducerade på straff efter att domaren Johan Hamlin ansåg att Anders Whass dragit ner honom i straffområdet.

– Ingen straff, tyckte IFK:s tränare Janne Andersson.

Två minuter senare kvitterade Joel Johansson till 3 – 3 efter att ha fått fritt fram i straffområdet. Sex mål efter 70 minuters spel, alltså. Men målkalaset hade bara börjat. Astrit Ajdarevic byttes in med 20 minuter kvar. Bara några minuter senare gav han IFK ledningen på nytt med 4 -3 efter en fin framspelning av Mathias Florén. Då trodde de flesta att matchen var avgjord – igen.

– Tro ska man göra i kyrkan. Jag har aldrig varit med om att släppa in fem mål och jag har aldrig varit med om ett sånt här nonchalant spel, sa Ajdarevic efter matchen.

För IFK släppte in fem mål och förlorade med 5-4 efter att Marcus Olsson kvitterat och Joe Sise avgjort matchen. Gunnar Thorvaldssons drömmål blev med andra ord inget värt.

– En väldigt speciell match. Just nu känns det väldigt tungt, sa han efter målkalaset i solgasset på Örjans Vall.

Janne Anderssons återkomst till Örjans Vall såg ut att sluta bra. Istället blev det en svidande förlust.

– Jag är oerhört besviken, sa Andersson på presskonferensen.

Efter 21 år i Halmstad BK var han tillbaka på sin gamla hemmarena. Nu som IFK:are. Efter en lyckosam kvart, med start i den första halvlekens sista minut, hade laget vänt ett underläge till en 3-1-ledning. Då kändes det som Janne och hans mannar satt i en behaglig och trygg sits.

– Det kändes som vi hade kontroll efter det målet.

Men det här var ingen vanlig tillställning. Reducering för HBK, kvittering för HBK, ledningsmål för IFK, ännu en kvittering och slutligen ett segermål för hemmalaget. Just den bristande defensiven fällde avgörandet.

– Man ska inte släppa in fem mål i en fotbollsmatch. Men det kunde slutat hur som helst sa Andersson.

Han hade svårt att ge en helhetsbild av matchen.

– Jag kan inte göra nån analys just nu. Det är så mycket känslor i huvudet just nu.

Skador och avstäningar störde uppladdningen.

– Vi som nykomlingar behöver vara skadefria.

När presskonferensen var avslutad lämnade han lokalen med tunga steg. Tre poäng blev noll. Extra tungt för hemvändaren.

Ett skadedrabbat IFK Norrköping hade inför matchen fått stuva om i startelvan. Förra årets succé med Anders Whass och Petru Racu som mittbackar fick chansen för första gången i år från start. De kunde knappast fått sämre reklam än just idag.

Det blev en tung hemresa för IFK Norrköping och den stora klacken i ena hörnet. Mardrömsarenan Örjans Vall fortsätter att sprida sin förbannelse över IFK Norrköping.

nt.se

Matchfakta;

Halmstad-IFK Norrköping    5-4 (1-1)
Målen; 1-0 Emil Salomonsson (8), 1-1 Shpetim Hasani (45), 1-2 Gunnar Heidar Thorvaldsson (51), 1-3 Christopher Telo (60), 2-3 Joe Sise (67 str), 3-3 Joel Johansson (70), 3-4 Astrit Ajdarevic (73), 4-4 Marcus Olsson (77), 5-4 Joe Sise (89).
Varningar, Halmstad: Jonas Gudni Saevarsson. IFK Norrköping: Sphetim Hasani, Anders Whass, Astrit Ajdarevic.
Domare: Johan Hamlin, Bro.
Publik: 3 784.
Halmstad (4-4-2): Karl-Johan Johnsson – Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Markus Gustafsson, Viktor Ljung – Michael Görlitz (Michael Svensson 90), Jonas Gudni Saevarsson, Kristoffer Thydell (Anel Raskaj 60), Marcus Olsson – Joel Johansson, Jose Sise.
IFK Norrköping (4-3-3): Abbas Hassan – Viktor Rönneklev, Anders Whass, Petru Racu, Mathias Florén – Marcus Falk-Olander, Sphetim Hasani (Astrit Ajdarevic 68), Armin Tankovic – Martin Smedberg-Dalence, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Christopher Telo (Christoffer Nyman 77).