Med två minuter kvar av matchen tog Sundsvall ledningen med 2 – 1 och de flesta trodde då på bortaseger på Nya Parken i Norrköping. I stället kvitterade IFK Norrköping med bara en minut kvar!

Vi får vara nöjda trots det bittra slutet, säger Sundsvalls inhoppande målskytt Johan Eklund.

Det var bra att vi fortsatte och fick in ett mål till. Vi är inte jättenöjda, men en poäng är en poäng, sade IFK Norrköpings avslutande målskytt Gunnar Thorvaldsson.

IFK Norrköping inledde annars matchen piggt och hade flera bra lägen innan Sundsvall efter 20 minuter chockade hemmalaget med ett 1-0-mål på lagets första avslut. Efter en superräddning av Abbas Hassan skulle Bobbie Friberg da Cruz rensa men sparkade istället bollen i eget mål.

Sundsvall tog sedan över matchen allt mer efter målet, men efter halvtidsvilan öste ”Peking” på för fullt igen och såväl Astrit Ajdarevic, Martin Smedberg-Dalence och Christoffer Nyman hade mycket bra lägen för att kvittera på en storspelande Oscar Berglund i Sundsvall.

Med tio minuter kvar fick dock inhopparen och Norrköpings-talangen Christoffer Nyman träff på bollen inne i straffområdet och 19-åringen vinklade in sitt första allsvenska mål i karriären. Men Sundsvall hade långt ifrån vikt ned sig trots att de var rejält tillbakapressade. Simon Helg serverade en annan inhoppare, Johan Eklund, som pricksköt in ledningsmålet i Abbas Hassans bortre hörn med bara två minuter kvar av ordinarie tid.

– Jag får en fin boll av Simon Helg som tar en bra löpning på kanten. Som tur var sitter den i bortre, säger Eklund till Canal plus om målet.

Sundsvallsjublet blev inte längre än en minut då Norrköping i anfallet efter kvitterade till 2-2 genom Gunnar Heidar Thorvaldsson.

– Jag trodde definitivt stenhårt på seger. På det sättet matchen utvecklar sig känns det surt med deras kvittering. Men vi får vara nöjda trots det bittra slutet, säger Eklund.

Slutet gott, allting gott – för alla parter. Det brukar ju vara så när det blir kryss.

– Som helhet är vi nöjda.

Tränarna Sören Åkeby och Janne Andersson sade ungefär samma sak efter 2-2 (0-1) mellan IFK Norrköping-GIF Sundsvall.

I matchens allra sista ordinarie minut visade anfallaren Gunnar Heidar Thorvaldsson varför han finns med i Lars Lagerbäcks tankar när det drar ihop sig till VM-kval för Island i höst. Liksom, för all del, Sundsvalls mittfältare Ari Skulason, spelmässigt den vassare av de två islänningarna på Nya Parkens konstgräs på måndagskvällen. Thorvaldsson vräkte sig fram och stötte in 2-2. Inför ögonen på just Lagerbäck.

Han jobbar hårt, springer mycket och sätter dit en och annan boll också, som han visade i kväll, sade Lars Lagerbäck.

Det där med rättvisa och idrott går inte alltid hand i hand, men inte ens Sundsvalls tränare Sören Åkeby protesterade mot den sena kvitteringen.

Lite olyckligt, men inget snack om att Norrköping var det bättre laget i andra. Vi får vara nöjda med att få en poäng med oss härifrån, sade han.

IFK Norrköpings tränare Janne Andersson slets mellan hopp och förtvivlan på slutet.

Fram till 1-1 gjorde vi det för jävla bra. Sen måste vi bestämma oss om vi ska fortsätta gasa eller samla ihop, sa han på presskonferensen.

Resultatet blev ett mellanting och flera frilägen för Sundsvall som också gav ett mål, innan IFK kom igen ytterligare en gång.

Överlag var dock Janne Andersson nöjd med kvällen.

Som helhet gjorde vi det bra och jag tycker att vi dominerade. Vi hämtade upp underlägen två gånger och förlorade inte matchen. Kul att ”Totte” Nyman fick göra mål också. Han har varit het på slutet och gjort bra inhopp.

Ganska skönt, va Nyman?

Jo, det kändes lite som revansch efter missen mot Elfsborg, tycker Christoffer Nyman, som är en stor favorit bland Peking Fanz.

Inte minst sedan han sköt upp IFK Norrköping i allsvenskan 2010.

– Jag är i bra form men räknar inte med att spela från start. Gunnar och Shpetim är vassa därframme. Men ett och annat inhopp hoppas jag givetvis på.

Mest beröm fick dock mittbacken David Wiklander.

Planens bästa spelare. Han tappade knappt en enda boll, sa Janne Andersson.

– Kul att han tycker så sade David..

David Wiklander har öppnat säsongen i samma stil som han avslutade fjolårets. Stabilt, säkert och med pondus. Göteborgaren kunde mycket väl ha blivit målskytt också. Hästskottet i den andra halvleken tog i Oscar Berglunds kryssribba.

– Det är inte många gånger jag är så högt upp. Det var bara att dra till och det kändes bra på foten, synd den inte gick in säger Wiklander om avslutet från dryga 20 meter.

Bortatränaren Sören Åkeby hade också lite svårt att summera känslorna efteråt.

– Det är lite surt att inte få vinna när man tar ledningen i den 88:e minuten även om det kanske inte hade varit rättvist. Norrköping var det bättre laget men vi gav dem en match, sa Åkeby

Nu väntar närmast bortamatch för IFK på söndag i Göteborg mot GAIS! Förra Göteborgsresan blev ju lyckad…..

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta;

IFK Norrköping – GIF Sundsvall 2 – 2 (0 – 1)

Mål; 0-1 självmål (19), 1-1 Christoffer Nyman (81), 1-2 Johan Eklund (88), 2-2 Gunnar Heidar Thorvaldsson (89).

Varningar, IFK Norrköping: Andreas Johansson, Mathias Florén. GIF Sundsvall: Ari Skulason.

Domare: Andreas Ekberg, Malmö.

Publik: 5 271.

IFK Norrköping (4-4-2): Abbas Hassan – Bobbie Friberg da Cruz, Morten Skjönsberg, David Wiklander, Mathias Florén – Martin Smedberg-Dalence, Andreas Johansson, Astrit Ajdarevic (Lars Krogh Gerson 85), Christopher Telo (James Frempong 83) – Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasani (Christoffer Nyman 66).

Gif Sundsvall (4-5-1): Oscar Berglund – Robert Lundström, Marcus Danielsson, Stefan Ålander, David Myrestam – Daniel Sliper (Michel Pires 79), Kevin Walker, Fredrik Holster (Johan Eklund 62), Ari Skulason, Simon Helg – Pa Dibba (Nuri Mustafi 74).