svcup1

IFK Norrköping vinner mötet borta i Svenska Cupen mot division II-laget Vimmerby med 4-0 (4-0) efter två mål av Christoffer Nyman, samt ett av Alexander Fransson och ett av Bobbie Friberg da Cruz.

– IFK avgjorde matchen i första halvlek och kontrollerade den i andra halvlek. Det var en säker seger, säger NT:s sportchef Mats Willner som såg matchen på plats.

Christoffer Nyman gjorde två mål och var pigg matchen igenom, precis som mittfältaren Alexander Fransson.

– Alexander gjorde en jättebra match och ett fint mål, säger Mats Willner.

Nyförvärvet Emir Kujovic fick en halvtimme på sig efter att ha bytt av Christoffer Nyman i andra halvlek.

Det är svårt att säga så mycket om hans inhopp. Han fick två bra chanser, men brände båda. Viktigt, däremot, att han fick komma in och testa på spelet med IFK, säger Mats Willner.

Nu väntar närmast allsvensk match hemma mot Syrianska på söndag 1 september.

Info hämtat från Norrköpings Tidningar/IFK Norrköpings Supporterklubb/ Roger Jansson

Matchfakta

Vimmerby IF – IFK Norrköping 0 – 4 (0 – 4)

Målen: 0-1 (9) Bobbie Friberg da Cruz, 0-2 (14) Christoffer Nyman, 0-3 (27) Alexander Fransson, 0-4 (43) Christoffer Nyman.

Varningar, Vimmerby: -. IFK: Andreas Johansson (5).
Domare:Mikael Eriksson, Huskvarna.
Publik:1 433.
IFK Norrköpings lag (4-4-2): David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Marcus Falk Olander, David Boo Wiklander, Cristopher Meneses – Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson (46), Alexander Fransson, Christopher Telo (46) – Christoffer Nyman (60), Bobbie Friberg da Cruz.
Avbytare: Edvard Setterberg (mv), Mathias Florén, Lars Krogh Gerson (46), Emir Kujovic (60), Siim Luts (46), Isaac Kiese Thelin, Linus Wahlqvist.