ifksyrBottenlaget Syrianska kollapsade totalt mot IFK Norrköping vid söndagens match på Nya Parken i Norrköping.  Efter en första väldigt dålig halvlek ledde Syrianska med 0 – 1 trots att de fick en man utvisad och en straff emot sig. Den straffen slog Martin Smedberg Dalenc inte bättre än att Syrianskas målvakt kunde gripa den.

I andra halvlek blev det sedan en total scenförändring och IFK Norrköping gjorde otroliga sex mål inom loppet av 33 minuter. Detta fördelat på sex olika målskyttar, vilket också tyder på en viss styrka.

– Sex mål på en halvlek, det har jag aldrig varit med om förut, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson till CMore.

Jumbon Syrianska ser alltmer ut att ha spelat klart i allsvenskan. Mot IFK Norrköping drog backen Suleyman Sleyman på sig straff och rött kort redan efter 23 minuter, sedan han kapat Christoffer Nyman bakifrån. Martin Smedberg-Dalences straff parerades dock skickligt av Syrianskas målvakt Dwayne Miller. Men, när Rabi Elia gav Syrianska ledningen i 42:a minuten levde ännu hoppet.

– Det känns lite konstigt att ligga under med 1-0 på två halvträffar. Ett typiskt skitmål vi släpper in, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson till CMore i halvtid.

Men efter paus vände lyckan för Syrianska. På tio minuter hade IFK Norrköping vänt till ledning sedan Andreas Johansson på ett fint distansskott krutat in kvitteringen och Christoffer Nyman rullat in 2-1. Då brast det för målskytten Rabi Elia, som med sträckta fötter kapade Nikola Tkalcic i straffområdet, men klarade sig undan med ett gult kort.

Lars Krogh Gerson rullade in 3 -1 på den efterföljande straffen. Martin Smedberg-Dalence, Bobbie Friberg da Cruz och Christopher Meneses ökade sedan i tur och ordning på till slutresultatet 6-1.

– Hade vi hållit nollan en kvart in i andra halvlek hade det inte blivit en sådan här match. Nu får de 1-1 tidigt och 2-1 snabbt därefter. De blir sedan väldigt effektiva när de får en sådan start, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel till CMore.

– Det blir en inte sådär jättebra match. Men vi har klarat av sådana här situationer tidigare där vi spelat en match kort, säger han.

IFK Norrköping lyfter nu uppåt till en sjunde plats i allsvenskan i och med segern. Syrianska ligger sist i allsvenskan med elva poäng upp till strecket.

Mål av den för dagen mycket duktige Cristopher Meneses och ett nickmål av inhoppande Bobbie Friberg da Cruz fastställde tennissiffrorna i IFKs favör. Mot ett Syrianska, som efter att ha fått lagkaptenen Suleyman Sleyman utvisad i straffsituationen i den första halvleken, inte orkade stå upp efter att IFK fick hål på försvaret i början av andra halvlek.

Sex olika målskyttar blev det för Norrköping, som efter förlusterna av Thorvaldsson och Khalili nu fick en målmässigt genombrott.

– Vi har såklart tappat lite kvalitet framåt, men nu får andra kliva fram och gör det bra idag, konstaterade tränare Janne Andersson.

IFFK:s unga nyförvärv Christopher Meneses från Costa Rica imponerar allt mer och det går nog ej längre att ha honom utanför laget från start! Även Alexander Fransson ser ut att ta för sig allt mer. Slutligen var det noterbart att ännu en ungdom gjorde allsvensk debut i IFK och det var forwarden Gentrit Citaku. Återväxten är synnerligen god i IFK Norrköoing och det känns mycket bra!

Nu väntar närmast allsvensk bortamatch mot Elfsborg i Borås den 15 september.

IFK Norrköpings Supporterklubb/ Roger Jansson

Matchfakta:

IFK Norrköping – Syrianska FC 6 – 1 (0 – 1)

Mål; 0-1 Rabi Elia (42), 1-1 Andreas Johansson (47), 2-1 Christoffer Nyman (56), 3-1 Lars Krogh Gerson (66 str), 4-1 Martin Smedberg-Dalence (69), 5-1 Christopher Meneses Barrantes (76), 6-1 (79).

Utv, Syrianska: Suleyman Sleyman (23).

Varningar, IFK Norrköping: Lars Krogh Gerson. Syrianska: Louay Chanko, Rabi Elia.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 3 912.

Norrköping: (4-4-2): David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Morten Skjønsberg, Marcus Falk Olander, Christopher Meneses Barantes – Martin Smedberg-Dalence, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson (Alexander Fransson 73), Christopher Telo (Gentrit Citaku 82) – Christoffer Nyman (Bobbie Friberg Da Cruz 77), Isaac Kiese Thelin.

Syrianska (4-2-3-1): Dwayne Miller – Isa Demir, Suleyman Sleyman, Rabi Elia, Alessandro Pereira – Louay Chanko, Anders Bååth – Mattias Mete, Robert Massi (Haris Skenderovic 27), Sharbel Touma (Gerlem Willian de Jesus Almeida 73) – Dinko Felic (Kevin Bisse 73)